Sanatate

Aceasta este boala care te face sa-ti smulgi parul din cap!

 

Din cate se pare, expresia “a-ti smulge parul din cap” nu este doar o simpla expresie. Tricotilomania este o boala care se manifesta in acest fel. Citeste in continuare pentru a afla mai multe despre aceasta afectiune.

Loading...

Vorbesti la telefon si cand ai terminat ai realizat ca ti-ai smuls un manunchi de fire de par? Sau mai grav, acum ceva timp aveai suvite groase si cu volum, acum ele sunt mult mai subtiri si asta pentru ca le tot smulgi? Este posibil sa te confrunti cu tricotilomania, o boala de care poti scapa cerand ajutorul unui specialist, scrie ziarulring.

Pentru acelea care nu sunt familiarizate cu tricotilomania, boala este o tulburare care te face sa simti constant nevoia de a-ti smulge parul din cap. Neplacerea apare in principal la femei si, de obicei, la varsta pubertatii.

Imagineaza-ti cum ar fi sa-ti atingi parul ore in sir. Te opresti pentru o secunda, apoi continui sa faci asta iar si iar. Te uiti cum suvitele cad si pur si simplu nu te poti opri. Daca cei din jur iti spun ca ceva este in neregula cu tine sau ajungi singura la aceasta concluzie, ar fi cazul sa ceri ajutorul unui specialist.

Boala cuprinde mai multe forme

Boala se poate manifesta prin mai multe forme, de la rasucirea si netezirea parului pana la smulgerea lui din cap. Unii fac asta pentru a se relaxa, altii pentru ca sunt foarte stresati.

Sursa: jurnalul.ro

loading...
loading...
Loading...
Spre TOP