Sanatate

Aceasta bautura iti distruge sistemul osos imediat dupa ce o consumi! Efectul apare in 10 minute!

 

Cu totii stim ca aceasta bautura este periculoasa pentru sanatatea noastra, dar se pare ca pericolul este mai mare decat ne-am imaginat. Citeste in continuare pentru a afla ce se intampla dupa ce bei cola la nivelul organismului tau.

Un farmacist cunoscut pe numele de Niraj a explicat, pentru un site britanic ce se intampla in momentul in care se bei cola. „Nu numai ca e plina de sirop de porumb si fructoza, dar are si saruri rafinate si cofeina. Consumul indelungat duce la probleme cu tensiunea, probleme de inima, diabet si obezitate”, a spus farmacistul, conform metro.co.uk.

Loading...

La doar 10 de minute de la ingerarea unui pahar de acest suc, in stomac ajunge cantitatea a zece lingurite de zahar, doza maxima recomandata zilnic. Organismul nu respinge continutul ridicat de zahar, deoarece gustul de dulce este ameliorat de acidul fosforic care taie din aroma, pentru a nu simti gustul la intensitate maxima.

Dupa 20 de minute nivelul de zahar din sange creste vertiginos, eliberand o cantitate masiva de insulina in organism. In urma acestui dezechilibru, corpul reactioneaza transformand zaharul in grasime.

La 40 de minute dupa ce ai baut un pahar de Coca-Cola organismul absoarbe intreaga cantitate de cafeina. Tensiunea arteriala incepe sa creasca, iar ficatul elibereaza si mai mult zahar in sange. Receptorii de adenozina din creier sunt blocati, prevenind starea de somnolenta.

Dupa 45 de minute corpul accelereaza productia de dopamina, stimuland centrii placerii din creier. Conform Blisstree, acest tip de bautura carbogazoasa actioneaza asemeni heroinei.

La 60 de minute dupa ce ai baut un pahar de Coca-Cola, acidul fosforic fixeaza calciul, magneziul si zincul la nivelul intestinului subtire, ceea ce provoaca o accelerare a metabolismului. Organismul incepe sa resimta si efectele diuretice ale cofeinei continuta de acest tip de suc.

O femeie din Noua Zeelanda a murit din cauza dependentei de Coca-Cola. Obisnuind sa bea zilnic cate 7,5 litri de cola, doctorul care s-a ocupat de cazul ei a constatat ca suferea de hipokaliemie, o afectiune ce presupune existenta un nivel scazut de potasiu in organism si care ar fi fost cauzata, cel mai probabil, de consumul mare de Coca-Cola. Medicul crede ca un alt factor care ar fi contribuit la decesul femeii ar fi fost nivelul ridicat de cafeina pe care il contin bauturile de tip cola.

Sursa: doctorulzilei.ro

loading...
loading...
Loading...
Spre TOP