A iesit la iveala de unde vor liderii puterii din Romania sa ia lumina! Seful CCR a plecat in Rusia in ciuda faptului ca MAE i-a recomandat sa nu faca deplasarea!

747

Presedintele Curtii Constitutionale a Romaniei recunoaste existenta unui unei recomandari formulate de Ministerul Afacerilor Externe, in care i s-a transmis sa nu se deplaseze in Rusia. seful CCR sustine ca pozitia MAE a venit dupa ce vizita fusese aranjata, iar biletele de avion cumparate. Deplasarea lui Dorneanu la un eveniment organizat cu sprijinul Kremlinului are loc intr-un moment delicat, deciziile CCR din perioada urmatoare fiind cruciale pentru stabilitatea politica si a sistemului de justitie.

Valer Dorneanu se afla zilele acestea in Rusia, unde participa la Forumul Juridic International de la Sankt Peresburg. Deplasarea nu figureaza pe site-ul CCR, dar a fost confirmata pentru Digi24.ro chiar de seful institutiei.

„Vizita in Rusia are loc la invitatia Curtii Constitutionale a Federatiei Ruse cu prilejul aniversarii a 25 de ani de la infiintare si a Forumului Juridic International de la Sankt Petersburg”, ne-a transmis Valer Dorneanu, adaugand ca omologul sau „a participat anul trecut la aniversarea similara a CCR”.

Totusi, potrivit surselor Digi24.ro, Ministerul Afacerilor Externe de la Bucuresti i-a recomandat sefului CCR sa nu mearga in Rusia, fapt recunoscut, pentru Digi24.ro, si de Valer Dorneanu. „Cand s-a primit recomandarea MAE vizita era deja perfectata si biletele de avion cumparate.” Dorneanu a mai adaugat ca ”dupa primirea acestei recomandari m-am consultat cu MAE si problemele au fost lamurite”. insa potrivit surselor Digi24.ro, „problema nu a fost lamurita” nici ulterior si nu a existat un acord final care sa contrazica recomandarea initiala.

Forumul Juridic International, pentru care seful CCR s-a deplasat la Sankt Persburg, are loc anual, incepand din 2011 si, potrivit prezentarii de pe site-ul dedicat, „este organizat cu sprijinul Ministerului Justitiei din Federatia Rusa si a presedintelui Federatiei Ruse”.
Sursa: Digi24