Mineralul miraculos – Previne afectiunile cardiovasculare si  diabetul de tip 2

663

 

Magneziul este, probabil, cel mai important mineral de care are nevoie organismul nostru.  Acesta mai este numit si mineralul anti-stres, datorita efectelor pe care le are asupra organismului. Citeste in continuare pentru a afla care sunt alte beneficii ale acestui mineral.

O alimentatie sanatoasa ajuta la prevenirea multor boli. Potrivit unui studiu recent, un mineral deosebit de valoros este magneziul. Acesta are efecte pozitive asupra sanatatii noastre, reducand riscul bolilor cardiovasculare si al diabetului de tip 2.

Multi sportivi au o dieta bogata in magneziu, deoarece mineralul ajuta impotriva durerilor provocate de crampele musculare. Oamenii de stiinta din Statele Unite ale Americii au descoperit recent ca, in multe cazuri, magneziul este un foarte bun impotriva hipertensiunii. Cercetatorii chinezi au ajuns la concluzia ca un aport adecvat de magneziu in alimentatie reduce riscul de boli cardiovasculare, de diabet de tip 2 si de accident vascular cerebral. Studiul, publicat la 8 decembrie 2016, in revista de specialitate „BMC Medicine”, a fost realizat ca urmare a concluziilor unei anchete la care au participat peste un milion de oameni din noua tari. Rezultatele studiului au aratat ca, in cursul perioadei in care s-a efectuat ancheta si in care voluntarii au consumat alimente cu un continut ridicat de magneziu, a scazut riscul de imbolnavire si rata mortalitatii a fost mai mica. Pentru a preveni bolile si a imbunatati sarea de sanatate, cercetatorii recomanda un consum de alimente bogate in magneziu, cum ar fi legume cu frunze verzi, cereale integrale, cacao si nuci.

Loading...

„Deficitul de magneziu este asociat cu o serie de boli” a spus dr. Fudi Wang de la Universitatea Zheijiang din Hangzhou, China.  „Rezultatele studiului nostru ofera informatii importante pentru recomandarile dietetice, pentru ca pot fi reduse riscurile pentru sanatate aparute ca urmare a unui deficit de magneziu”, sunt de parere cercetatorii.

Societatea Germana pentru Nutritie recomanda un consum zilnic intre 350-400 de miligrame de magneziu pentru barbati si 300-350 de miligrame de magneziu pentru femei. Magneziul este vital pentru organismul nostru, deoarece este necesar pentru functionarea multor enzime ale metabolismului.

Oamenii de stiinta chinezi au analizat datele din 40 de studii individuale care au testat o relatie intre aportul de magneziu in alimente si diferite riscuri pentru sanatate. In SUA s-au efectuat 22 de studii, sase in China, cinci in Japonia, doua in Suedia si cate unul in Marea Britanie, Spania, Australia, Finlanda si Germania.

Echipa de cercetare a observat ca cei care au consumat alimente bogate in magneziu au prezentat o probabilitate foarte scazuta de a avea diabet zaharat si boli ale arterelor coronare si rareori au avut accident vascular cerebral. De asemenea, un consum de 100 mg./zi de magneziu scade cu 22% riscul de insuficienta cardiaca, cu 7% riscul de accident vascular cerebral, cu 19% riscul de diabet si reduce cu 10% rata de mortalitate.

Autorul principal al studiului, dr. Fudi Wang, este de parere ca un deficit de magneziu este o probema comuna si de multe ori este neglijat pentru sanatatea publica. Al optulea element cel mai frecvent din scoarta planetei noastre si un mineral biologic esential activ pentru viata, magneziul este un cofactor critic pentru sute de enzime si este necesar pentru sinteza de acid nucleic si pentru producerea de energie. Prin urmare, deficitul de magneziu poate duce la numeroase afectiuni si boli. Cauza principala a deficitului de magneziu este de multe ori aportul alimentar insuficient. Studiile epidemiologice indica faptul ca nivelurile scazute de magneziu seric pot creste riscul unei game largi de boli, inclusiv boli pulmonare, sindrom metabolic, diabet de tip 2, boala Alzheimer, boli cardiovasculare. Pe baza unor dovezi epidemiologice, mai mult de jumatate din populatia SUA nu satisface doza zilnica recomandata pentru aportul alimentar de magneziu, ceea ce duce la o prevalenta ridicata, estimata la aproximativ 15% de deficit de magneziu. Rezultatele studiului au mai aratat ca americanii si europenii consuma prea putine alimente bogate in magneziu. Potrivit studiului, in Statele Unite ale Americii si in Europa, aportul zilnic de magneziu prin intermediul produselor alimentare este in medie mai mic decat cantitatile recomandate. Concluzia studiului este ca un consum de alimente bogate in magneziu este benefic pentru starea generala de sanatate.

Sursa: rador.ro