„Legiferam ceea ce-si doresc oamenii, nu ce-si doresc potentatii”. Premierul anunta alegeri locale in doua tururi

312

Premierul Ludovic Orban a dat asigurari, joi, ca alegerile locale vor avea loc in doua tururi. El ia in considerare inclusiv o ordonanta de urgenta pentru ca primarii sa fie alesi in doua tururi.

Vom  incerca sa aducem proiectul de lege in plenul Camerei Deputatilor, sa facem o mobilizare, sa trecem proiectul. Mai avem la dispozitie inca doua variante, in cazul in care aceasta nu va functiona. Fie varianta angajarii raspunderii, fie varianta unei ordonante de urgenta.

(…) Legiferam ceea ce-si doresc oamenii, nu ce-si doresc potentatii. Oamenii isi doresc intr-o proportie de peste 85% alegeriea primarilor sa se faca in doua tururi. Primarul trebuie sa aiba in spate o legitimitate autentica”, a declarat Orban.

Presedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a reiterat, joi, ca partidul trebuie sa depuna o motiune de cenzura, iar in urmatoarea sesiune legislativa PNL trebuie sa plece de la guvernare. „Romanii au fost pacaliti ca vor vota si vor alege o mireasa neprihanita si s-au ales cu altceva”, a spus Ciolacu.

Ciolacu a declarat, in discursul tinut dupa ce a fost ales presedinte al organizatiei judetene a PSD Buzau, ca partidul are obligatia de a depune o motiune de cenzura si de a face tot ce-i sta in putinta pentru a inlatura PNL de la guvernare.

„E de datoria noastra sa depunem o motiune de cenzura, sa discutam cu toate fortele politice care au inceput si ele sa-si dea seama de aceasta guvernare si de greseala de a vota acest partid minoritar, sa discutam cu ei, sa-i lamurim si sa dam jos acest guvern. Nu ne e frica de niciun fel de alegeri. Vor avea o mare surpriza. Vom crea o mare majoritate. Sunt mici si mincinosi. In urmatoarea sesiune trebuie sa plece de la guvernare”, a spus Ciolacu.

„Romanii au fost pacaliti ca vor vota si vor alege o mireasa neprihanita si s-au ales cu altceva”, a mai spus Ciolacu.

Loading...