13 judete din tara, sub cod galben de furtuna in urmatoarele ore! DN 1A, blocat intre Maneciu si Cheia din cauza aluviunilor!

620

Drumul national 1A este blocat, duminica dupa-amiaza, intre Maneciu si Cheia, din cauza aluviunilor si a copacilor cazuti pe carosabil in urma unei ploi torentiale, potrivit HotNews.

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie Prahova, Marian Popescu, pe DN 1A, intre Maneciu si Cheia, circulatia autoturismelor este complet blocata in urma ploi torentiale care a adus aluviuni pe carosabil si a mai multor pomi care au cazut pe sosea, la fata locului intervenind lucratorii de la Drumuri Nationale, dar si de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Prahova.

ISU Prahova informeaza ca aluviunile se intind pe circa 50 de metri liniari, un echipaj format din cinci subofiteri actionand pentru deblocarea drumului.

De asemenea, Primaria Maneciu a trimis in zona o vola pentru a sprijini interventia, anunta ISU.

Treisprezece judete sunt, duminica, sub cod galben de furtuna, meteorologii anuntand cantitati de precipitatii ce pot ajunge pana la 25 de litri pe metru patrat, intensificari ale vantului cu aspect de vijelie si grindina.

Meteorologii au emis, duminica, mai multe avertizari cod galben de furtuna care vizeaza judete din intreaga tara.

Avertizarea este valabila in urmatoarele ore pentru judetele Gorj, Valcea, Harghita, Covasna, Mures, Sibiu, Bistrita-Nasaud, Alba, Brasov, Suceava, Neamt, Bacau si Vrancea.

In zonele de munte din aceste zone, dar si in unele localitati din zonele joase se vor inregistra precipitatii, canditatea murmtnd a ajunge si depasi frecvent 25 de litri pe metru patrat.

De asemenea, se vor semnala intensificari ale vantului cu aspect de vijelie si caderi de grindina.