Ponta anunta ca reface PSD in Pro Romania si refuza sa voteze guvernul PNL

0
567

Victor Ponta a anuntat, miercuri, ca parlamentarii Pro Romania nu vor vota noul guvern propus de Ludovic Orban.

„Nu vom vota guvernul Orban. Nu cred ca era o surpriza pentru PNL. Vom sustine un guvern doar cand vom fi convinsi ca proiectele de competenta si profesionalism sunt garantate pentru electoratul nostru. Suntem un partid nou, in crestere, suntem singurul partid care mai apara interesele oamenilor de centru stanga. Din acest motiv nu vom sustine un guvern de dreapta”, a declarat Ponta, miercuri.

Intrebat daca decizia Pro Romania nu va ajuta PSD si Guvernul Dancila sa ramana la putere, Ponta a raspuns: „Asta este un sofism cu care incercati sa ne obligati. Noi am votat pentru motiunea de cenzura pentru ca guvernul Dancila era incapabil. Asta nu inseamna ca trebuie sa votam orice guvern. O sa votam unul care corespunde asteptarilor noastre.”

„Cum sa guvernezi fara majoritate si cu cinci partide care au interese total diferite va fi foarte dificil. Sper sa reuseasca”, a mai spus Ponta.

Ponta a mai spus ca Pro Romania va stabili in zilele urmatoare daca parlamentarii sai vor asigura cvorumul la sedinta de investire a noului guvern. PSD a decis deja ca va boicota aceasta sedinta.

In schimb, Ponta a declarat ca este de acord cu alegerile anticipate, care ar putea sa aiba loc anul viitor, odata cu alegerile locale. „Se poate face acest lucru daca exista o vointa politica si un proiect serios”, a precizat Ponta.

Loading...