Laura Codruta Kovesi: Mi s-a adus la cunostinta calitatea de suspect! Am recuzat-o pe Adina Florea si pe seful ei. Nu am comis niciodata, dar niciodata fapte penale!

0
1013

Laura Codruta Kovesi a declarat, vineri, ca i s-a adus la cunostinta calitatea de suspect pentru acuzatiile de abuz in serviciu, luare de mita si marturie mincinoasa. Fosta sefa DNA i-a recuzat pe procurorul de caz, Adina Florea, si pe seful acesteia, Gheorghe Stan.

„Am cerut recuzarea procurorului de caz si a procurorului sef de sectie. Dupa ce am depus recuzarea, doamna procuror a spus sa astept rezultatele cererilor de recuzare pe care le-am depus”, a declarat Kovesi, la iesirea de la audierile de la Parchetul General.

Potrivit fostei sefe DNA, motivele recuzarii sunt cele prevazute in Codul de Procedura Penala: „afectarea impartialitatii”. „Nu s-a luat nicio masura preventiva in acest caz”, a precizat Kovesi.

„Este afectata candidatura mea la Parchetul Europea. Ma voi prezenta la audieri in 26 februarie in Parlamentul European”, a adaugat Kovesi.

„Nu am comis niciodata, dar niciodata fapte penale. Acuzatiile sunt facute de un inculpat dintr-un dosar DNA. Nu am avut niciun fel de atributii legate de extradarea lui Nicolae Popa din Indonezia. Nu am exercitat niciun act abuziv in ceea ce priveste extradarea, de extradare s-a ocupat Politia si Ministerul Justitiei… Nu am discutat niciodata cu Sebastian Ghita despre aceasta extradare”, a declarat Kovesi.

„Acuzatia de luare de mita este ca eu as fi primit bani in mod direct pentru a facilita extradarea. Plata extradarii s-a facut de Politia Romana. Exista un comunicat de presa al Parchetului din care rezulta ca plata s-a facut de Politia Romana”, a mai declarat Kovesi.

Dosarul in care este audiata Laura Kovesi a fost deschis in decembrie 2018, in urma unei sesizari depuse de fostul deputat Sebastian Ghita. Acesta a fugit in Serbia, dupa ce a fost trimis in judecata in mai multe dosare de coruptie.

Ghita sustine ca, in anul 2011, Kovesi i-a cerut sa achite 200.000 de euro pentru aducerea in tara cu un avion a fostului director al FNI Nicolae Popa, pe numele caruia exista un mandat international de arestare.

Politia Romana a transmis, in decembrie 2018, ca a achitat unei firme de transport aerian peste 234.000 de lei pentru aducerea in tara din Indonezia a fostului director al FNI.

Miercuri, Laura Kovesi a declarat ca este nevinovata si ca isi va continua drumul in procedura pentru ocuparea functiei de sef al Parchetului European.

„In ultimele zile, am fost supusa unei campanii de denigrare, probabil plecata din disperarea unora pentru faptul ca am ocupat primul loc in procedura pentru ocuparea functiei de procuror-sef european. Pot sa va spun ca asta-seara (miercuri – n.r.), dupa ora 8 seara, s-a prezentat un politist la domiciliul meu si am primit o citatie din partea Sectiei de investigare a infractiunilor din justitie, in calitate de suspect pentru infractiunea de abuz in serviciu, luare de mita si marturie mincinoasa. Este foarte interesant ca aceasta citatie vine inainte de a merge la Parlamentul European in vederea audierii”, a spus Kovesi.

Ea a afirmat ca punerea sa sub acuzare este „abuziva” si „sicanatorie”, sustinand ca se incearca discreditarea sa, pentru a fi impiedicata sa ocupe functia de sef al Parchetului European.

Loading...