4.7 C
Bucharest
duminică, decembrie 15, 2019
Acasă Stiri Stiri Romania Klaus Iohannis participa la Paris la evenimente dedicate Centenarului Armistitiului!

Klaus Iohannis participa la Paris la evenimente dedicate Centenarului Armistitiului!

- Reclama -

Presedintele Klaus Iohannis participa, sambata si duminica, la Paris, la o serie de evenimente dedicate Centenarului Armistitiului care a pus capat ostilitatilor din Primul Razboi Mondial.

Sambata, cu ocazia vizitei la Paris, seful statului participa la un eveniment organizat la Ambasada Romaniei la Paris, dedicat contributiei romanesti la dezvoltarea stiintei si tehnicii in Anul Centenarului Marii Uniri.

Cu aceasta ocazie, el se intalneste cu profesorul Gerard Mourou, laureat al premiului Nobel pentru fizica in acest an, cu studenti, masteranzi si doctoranzi romani din regiunea pariziana implicati in cercetarea stiintifica.

Presedintele Iohannis participa sambata si la activitatile organizate la Muzeul Orsay – vizitarea expozitiei ‘Picasso Bleu et Rose’ – si la dineul oferit de catre omologul sau francez, Emmanuel Macron, in onoarea sefilor de stat, de guvern si ai organizatiilor internationale.

Duminica, seful statului va fi prezent, alaturi de liderii tarilor beligerante din Primul Razboi Mondial, precum si de cei ai tarilor care au sprijinit efortul de razboi, la Arcul de Triumf, unde va avea loc ceremonia Centenarului Armistitiului.

Tot duminica, el va participa la dejunul oficial oferit sefilor de delegatii de catre presedintele Republicii Franceze la Palatul Elysee si la deschiderea Forumului de Pace de la Paris. Acest forum este o initiativa a presedintelui francez, Emmanuel Macron, care isi propune sa genereze proiecte concrete in spiritul multilateralismului si al cooperarii contemporane, in sprijinul pacii.

Participarea presedintelui Iohannis la evenimentele dedicate Centenarului Armistitiului are loc la invitatia omologului sau francez, Emmanuel Macron.

Peste 60 de lideri politici din intreaga lume, presedinti si sefi de guverne, printre care presedintele SUA, Donald Trump, si presedintele Rusiei, Vladimir Putin, dar si alti lideri ai tarilor beligerante participa la sfarsitul acestei saptamani, la Paris, la evenimentele legate de implinirea a 100 de ani de la semnarea Armistitiului care a pus capat Primului Razboi Mondial, conform agentiilor de presa.

Ziua Armistitiului este comemorata in fiecare an la 11 noiembrie pentru a marca pacea semnata intre Antanta si Puterile Centrale la Compiegne, Franta, eveniment ce a marcat incetarea ostilitatilor pe Frontul de Vest al Primului Razboi Mondial. Initial, acest armistitiu a incetat dupa o perioada de 36 de zile. Tratatul privind incetarea definitiva a ostilitatilor a fost semnat in mod formal la Versailles in 1919.

Sursa: Agerpres

- Reclame -
Loading...

Ultimele stiri