Sfanta Parascheva. Zeci de mii de credinciosi s-au adunat la Iasi!

0
565

De hramul Sfintei Parascheva a fost zi de mare sarbatoare in toata tara, iar bisericile au fost neincapatoare. La Iasi, peste 20.000 de oamenii s-au aflat in fata Catedralei Mitropolitane si au participat la Sfanta Liturghie.

Afara, pe o distanta de peste 3 kilometri, asteptau 11.000 de pelerini ca sa se inchine la racla cu Sfintele Moaste. Sarbatoarea s-a incheiat cu masa pelerinului, unde crestinii au mancat sarmale si au baut un pahar cu vin.

O mare de oameni, in fata Catedralei Mitropolitane, intr-o tacere impresionanta, formeaza un drum al credintei si dragostei pline de nadejde, intr-o zi de mare sarbatoare.

De dimineata, preoti si diaconi au inceput Sfanta Liturghie la racla cu Moastele celor doua Sfinte ocrotitoare: Parascheva si Ecaterina.

In scurt timp, toata esplanada s-a umplut pana la refuz. O multime uriasa, pelerini de toate varstele, dornici sa auda cuvantul lui Dumnezeu, participa la slujba sub un soare stralucitor. Un moment emotionat a fost cel in care oamenii au cantat si s-au rugat impreuna cu preotii.

Dupa Sfanta Liturghie, pentru ca suntem in Anul Centenarului, Mitropolitul Moldovei a decorat 5 persoane care au peste 100 de ani. Batranii, insotiti de cei dragi, au fost emotionati pana la lacrimi.

Pelerinii se vor mai putea inchina la sfintele moaste intreaga noaptea. Iar luni dimineata, Moastele Sfintei Ecaterina se vor intoarce in Grecia. Cuvioasa Parascheva va ramane in curtea Mitropoliei pana cand ultimul pelerin va putea trece pe la ea sa-i sopteasca, in tacere, o dorinta sau o multumire, scrie Protv.

Loading...