Atac cibernetic la o primarie de sector din Bucuresti! Activitatea e blocata de doua zile! Hackerii au cerut recompensa in Bitcoin!

0
455

Activitatea Primariei Sectorului 1 este blocata de doua zile, in urma unui atac cibernetic. Edilul Dan Tudorache spune ca incidentul s-a produs miercuri dupa-amiaza, cand pe calculatoarele institutiei a aparut un mesaj in care se cerea recompensa in Bitcoin.

El afirma ca o echipa de experti incearca sa recupereze macar o parte din baza de date a institutiei si ii indeamna pe bucurestenii care au probleme de rezolvat la primarie sa vina la sediu incepand de marti, fiind posibil ca luni sa se lucreze in continuare pentru repunerea in functiune a sistemului.

Primarul Sectorului 1 a declarat ca atacul ciberentic a avut loc „miercuri dupa-amiaza spre seara”, fiind anuntate DIICOT si firma care se ocupa de administrarea sistemului informatic al primariei.

„Expertii se chinuie acum sa recupereze baza de date. Vor sta si in week-end si sper ca luni sa avem un rezultat bun si sa imi spuna ca au recuperat mare parte din date. Echipa incearca sa decripteze calculatoarele, astfel ca pana luni sa avem macar doua calculatoare functionale in fiecare birou (…) Cand au fost criptate datele, era si un mesaj in care se cerea recompensa in Bitcoin”, a declarat Dan Tudorache, la Digi24.

El a spus ca activitatea institutiei este complet blocata si i-a indemnat pe bucurestenii care au probleme de rezolvat la primarie sa vina la sediu incepand de marti, fiind posibil ca luni sa se lucreze in continuare pentru repunerea in functiune a sistemului.

„As prefera ca oamenii sa vina la primarie de marti, daca nu este foarte urgent”, a adaugat primarul Sectorului 1.

Loading...