Armata Romana a reusit sa inroleze doar 450 de voluntari! Solda primita in cele 3 luni de pregatire

0
605

Cu ordinul de chemare in mana, voluntarii rezervisti din Armata Romana au lasat vatra si s-au prezentat la cazarma. Este vorba despre cei care au spus ″prezent″⁣ si s-au inrolat in urma campaniei de recrutare derulata de Ministerul Apararii Nationale. Desi autoritatile aveau nevoie de 3.000 de oameni, doar 450 de boboci sunt gata de instructie.

In centrul de pregatire de la Buzau sunt cinci voluntari: Doi consilieri juridici, un contabil si doi profesori. Au sarit cu totii din pat la 6 fix pentru inviorarea la bustul gol, ca mai apoi sa treaca direct la matura si mop.

Iar regula se aplica indiferent de varsta sau de pregatirea din civilie. Doar discursul ramane unul neschimbat, cum ne-o dovedeste profesorul de geografie si istorie Nicu Balaur.

”Observ ca somerii nu se inghesuie sa vina la program. De tineri nu mai vorbim, ca altfel nu mai are cine sa alerge dupa pokemoni”, spune el.

De ce e suparat se vede cel mai bine la instructie, pe terenul cu obstacole. Ar fi trebuit sa fie 24 de recruti, nu 4. insa mandria de a fi militar nu poate suplini uneori banii putini oferiti. In timpul pregatirii de 3 luni, voluntarii rezervisti primesc o solda de aproximativ 2.000 de lei pe luna. Cand se intorc acasa, doua sute. E drept ca nu trebuie sa faca nimic pentru acesti bani, dar raman in permanenta la dispozitia superiorilor. Iar pregatirea nu e deloc usoara, nici macar pentru un profesor de sport.

Din 450 de voluntari admisi, 231 se afla acum in programul de pregatire, adica instructie, sectoare si plantoane, exact ca un militar adevarat. Cine nu rezista, pleaca acasa.

Dragos Axinia, comandant: ”Speram ca acest program sa aiba ecou in randul tinerilor si cetatenilor Romaniei si sa vina mai multi in viitor.”

Adica anul viitor cand, cel mai probabil, ministerul va reluaprogramul de recrutare. Nu de alta, dar cei care au fost admisi acum acopera doar 15 procente din necesar. Tot pentru 2019, Ministerul Apararii si-a propus sa mareasca solda rezervistilor de 3 ori, anunta stirileprotv.

Loading...