Atentie, romani! Wizz Air si Ryanair schimba politicile de bagaje!

0
815

Cele doua linii aeriene au anuntat modificari ale politicilor privind transportul bagajelor, aplicabile dupa 1 noiembrie incepand cu 1 noiembrie, toti pasagerii vor avea dreptul sa aduca la bord un bagaj de mana gratuit, cu dimensiunea de pana la 40 × 30 × 20 cm, care trebuie asezat sub scaunul din fata dumneavoastra.

Pasagerii care au achizitionat WIZZ Priority vor avea permisiunea de a aduce un troller suplimentar, cu dimensiunea maxima de 55 × 40 × 23 cm.

In plus, Wizz Air implementeaza un nou tip de bagaj de cala cu o greutate maxima de 10 kg, pe langa optiunile de 20 kg si 32 kg existente. In prezent pasagerii Wizz Air pot transporta gratuit si un bagaj de cala de 10 kilograme.

Ryanair

Din 1 noiembrie, noua politica de bagaje se modifica, dupa cum urmeaza:

– Clientii fara prioritate pot transporta doar 1 bagaj de mana gratuit (mic), din 1 noiembrie. In prezent se poate transporta si un bagaj mai mare (cu roti) in mod gratuit. Bagajul mai mare era inregistrat la poarta si trimis la cala (gratuit). Aceasta a dus la inregistrarea la poarta a pana la 120 de bagaje gratuite, fapt ce cauza intarzieri pentru cele 25 de minute de returnare a aeronavei, spun oficialii Ryan Air.

Clientii cu Prioritate la imbarcare (in prezent 30%) pot continua sa transporte 2 bagaje de mana gratuite (1 bagaj cu roti de 10kg si 1 bagaj mic).

Clientii fara prioritate care doresc sa transporte al 2-lea bagaj mai mare (cu roti) pot achizitiona un bagaj inregistrat de 10kg, la un tarif mai mic de 8€/£ la momentul rezervarii (in prezent un bagaj de 20 de kg costa 25€/£). Acest bagaj cu roti de 10kg trebuie inregistrat la ghiseul check-in de predare bagaje din aeroport.

Toti clientii cu bagaje inregistrate pot trece de la un bagaj de 20kg, la 25€/£, la un bagaj inregistrat mai ieftin de 10kg, la €/£8.

Aceasta noua politica va fi implementata la portile de imbarcare pe/din 1 noiembrie 2018 pentru toate rezervarile efectuate pe/dupa 1 septembrie 2018.

”60% dintre clientii Ryanair nu vor fi afectati de aceasta schimbare a politicii pentru bagaje, din moment ce 30% dintre clienti deja achizitioneaza serviciul de imbarcare Prioritara si 30% deja calatoresc doar cu 1 bagaj gratuit (mic) de mana. Ryanair se asteapta ca din cei 40% de clienti ramasi (fara prioritate achizitionata), afectati de aceasta noua politica, majoritatea fie va alege sa calatoreasca cu imbarcare Prioritara sau va calatori doar cu 1 bagaj gratuit (mic) de mana, respectiv altii vor achizitiona bagajul inregistrat de 10kg la pret mai mic”, spun reprezentantii Ryanair.

Loading...