-0.4 C
București
joi, ianuarie 23, 2020
Acasă Stiri Stiri Romania Klaus Iohannis, mesaj catre liderii regionali: "Romania are potentialul de a fi...

Klaus Iohannis, mesaj catre liderii regionali: „Romania are potentialul de a fi o platforma energetica regionala”

- Reclama -

„Romania are potentialul de a fi o platforma energetica regionala, care sa contribuie esential la securitatea energetica regionala, dar si europeana”, a declarat, luni, presedintele Klaus Iohannis, in alocutiunea sustinuta la deschidera oficiala a Forumului de Afaceri al Initiativei celor Trei Mari.

„Incurajam reprezentantii companiilor prezente astazi, ai camerelor de comert, ai asociatiilor patronale si sectoriale, dar si ai autoritatilor publice si locale, sa puna bazele dialogului si cooperarii permanente. Avem nevoie de coerenta in promovarea si sustinerea proiectelor propuse, precum şi de crearea şi fructificarea mecanismelor adecvate de atragere a investitiilor. Nu in ultimul rand, sper ca reprezentantii mediului de afaceri vor valorifica intalnirile business-to-business si business-to-government pentru a forma sau a consolida legaturile cu omologii din regiune si cu sectorul public si pentru a identifica noi oportunitati de afaceri si de investitii”, a mai spus seful statului.

Klaus Iohannis a vorbit si despre infiintarea unui fond de investitii regional.

„Salut, totodata, pasii intreprinsi pentru crearea Fondului de Investitii al Initiativei celor Trei Mari, prin semnarea unei Scrisori de intentie, fond care isi propune sa co-finanteze proiectele prioritare. Fondul va reprezenta un vehicul important prin care regiunea are sansa de a mobiliza si prioritiza contributiile financiare necesare pentru implementarea proiectelor prioritare ale regiunii”, a precizat presedintele.

El a tinut sa precizeze ca „Romania este un stat adanc ancorat in cultura europeana si un puternic sustinator al proiectului european, care in acelasi timp a construit un parteneriat strategic puternic si diversificat cu Statele Unite ale Americii”.

„Suntem deci extrem de interesati sa mentinem o relatie transatlantica operationala si robusta, vitala pentru sistemul de valori al civilizatiei occidentale. Iniţiativa celor Trei Mari este o expresie a acestei abordari strategice a Romaniei, fiind o contributie regionala la consolidarea parteneriatului transatlantic”, a adaugat seful statului, citat de Digi24.

- Reclame -
Loading...

Ultimele stiri