Sondaj: Ce ar face romanii daca ar castiga 1 milion de euro la loterie! Unul din cinci romai cred ca le-ar da viata peste cap!

0
345

Multi dintre romani isi verifica saptamanal biletul la loto pentru a vedea daca se numara printre milionarii tarii. Ce ati face cu un milion de euro daca ati castiga acesti bani la loterie? Este o intrebare la care 21% dintre participantii la un studiu au raspuns ca si-ar schimba total modul de viata: si-ar cumpara in primul rand o casa mai mare, apoi o masina scumpa si mobila.

Investitiile sunt lasate la urma. Daca ar avea o suma foarte mare de bani 4 din 5 romani ar pleca din tara.

Castigurile fabuloase, peste noapte, aprind oricui imaginatia, mai cu seama romanilor. Ce credeti ca ar face cu banii cei 1.291 de oameni intrebati asta de specialistii IRES luna trecuta? Surpriza – 39 % par cu picioarele pe pamant si spun ca ar continua sa faca tot ce fac azi. Un procent similar sustin ca si-ar schimba un pic viata si 21%, cam unul din cinci, declara ca suma asta le-ar da viata peste cap total.

Cei care spun ca banii nu ii schimba sunt barbati in proportie de 41%, din mediul rural, cu studii medii – majoritatea sunt din Transilvania si Banat.

La polul opus, cand vine vorba despre cei schimbati total de milionul de euro castigat peste noapte, doar 22 de procente sunt femei, 43% cu studii elementare si un sfert din mediul rural, locuitori mai ales din sudul tarii.

Haideti sa vedem care ar fi primele lucruri pe care le-ar cumpara oamenii cu milionul de euro? O casa mai mare cu tot cu teren – spun jumatate dintre ei. A doua optiune ar fi o masina si a treia – mobila in casa. Din pacate, toate acestea inseamna bani blocati, cheltuieli care nu aduc alti bani, ci alte cheltuieli. Deci un semn ca pentru cei mai multi romani banii castigati usor se vor evapora la fel de usor. Decizia de a investi banii intr-o afacere sau in ceva care sa inmulteasca averea familie este abia pe locul patru, arata protv.

Loading...