Povestea „Tovarasei”:  masina cu dotari exceptionale a dictatorului Ceausescu!

467

Publicatia britanica The Telegraph a publicat un amplu articol despre o Dacie speciala cu care era dus Ceausescu la diverse vizite de lucru in anii 80′ si despre proprietarul masinii, Ovidiu Magureanu. Masina poreclita Tovarasa a fost produsa in 1982 sl avea dotari cu totul speciale pentru acele vremuri: aer conditionat, cutie automata si motor de 2200 cc.

Masina numita Dacia 2000 este practic un Renault 20 cu piese din strainatate. Unii spun ca a fost asamblata la Mioveni, altii ca a venit gata asamblata din Franta si ca siglele Renault au fost inlocuite aproape peste tot cu cele ale Dacia. Actualul proprietar a cumparat-o prin intermediul unui site in 2012 pentru 1.500 de euro si a restaurat-o.

Pe talonul masinii scrie ca poate rula cu 175 km/h, iar cele mai comode locuri sunt cele din spate, insa acolo stateau garzile de corp. in timp ce Nicolae Ceausescu statea pe locul din dreapta fata.

”Tovarasa” chiar are dotari exceptionale pentru o masina romaneasca de acum 36 de ani. Motorul este puternic de 2200 cc si dezvolta 115 CP. Dacia speciala are cutie automata in trei trepte, pilot automat pe volan, aer conditionat, servodirectie, geamuri electrice si inchidere centralizata. Tempomatul nu a functionat niciodata, scrie Hotnews.

Loading...