4.7 C
Bucharest
duminică, decembrie 15, 2019
Acasă Stiri Stiri Romania Romanii care iau parte la Marsul Centenarului nu au fost lasati sa...

Romanii care iau parte la Marsul Centenarului nu au fost lasati sa intre in R. Moldova!

- Reclama -

Cetatenilor romani care iau parte la Marsul Centenarului li s-a interzis sa intre in Republica Moldova, a anuntat luni Politia de Frontiera a republicii, informeaza Radio Chisinau si Radio Europa Libera.

Potrivit institutiei, motivul interzicerii accesului pe teritoriul Republicii Moldova il constituie „perturbarea ordinii publice in zona de frontiera”.

Organizatorii marsului spun ca vor petrece aceasta noapte in vama Albita, iar marti dimineata vor incerca sa treaca din nou frontiera Republicii Moldova.

Dupa ce noaptea trecuta au campat cu corturi in vama Albita, unionistii au trecut de dimineata fara probleme de aceasta, dar la vama Leuseni au fost impartiti in „cetateni ai Romaniei” si „cetateni ai Republicii Moldova” si numai celor din urma le-a fost permis accesul dincolo de Prut. Basarabenii au decis sa revina in Romania, pentru a fi alaturi de cei carora le este interzis sa intre in Republica Moldova.

Participantii la Marsul Centenarului, care a inceput la 1 iulie din Alba Iulia, si-au propus ca pe data de 1 septembrie sa ajunga la Chisinau, dupa ce vor trece prin circa 300 de localitati din Romania si Republica Moldova.

- Reclame -
Loading...

Ultimele stiri