4.7 C
Bucharest
duminică, decembrie 15, 2019
Acasă Stiri Stiri Romania Parintele Constantin Necula, catre tineri: "Iesiti de pe Google, puneti mana pe...

Parintele Constantin Necula, catre tineri: „Iesiti de pe Google, puneti mana pe carte, faceti-va biblioteci! Si nu renuntati sa fiti oameni. Omenia tine de articularea cuvintelor si de asumarea lor”

- Reclama -

Parintele Constantin Necula a fost prezent, sambata, 25 august, la Vaslui, unde a sustinut o conferinta la intalnirea cu tinerii ortodocsi din judet, manifestatie organizata de Episcopia Husilor.

Peste 1.000 de tineri au fost prezenti, sambata, la Teatrul de Vara din Vaslui, la intalnirea cu unul dintre cei mai populari preoti crestin ortodocsi din Romania, parintele Constantin Necula. Invitat de Episcopia Husilor sa sustina o conferinta in cadrul primei editii a intalnirii Tinerilor Ortodocsi din Judetul Vaslui, parintele Necula le-a vorbit tinerilor despre unitate, libertate si responsabilitate, indemnandu-i sa renunte la clisee.

Cu aceeasi carisma si discurs nonconformist, care i-au adus popularitatea, parintele Necula i-a indemnat pe tinerii din Vaslui sa-si descopere personalitatea si sa si-o puna in valoare, iar daca vor auzi preoti care sa afirme ca sunt ”debili, curvari sau drogati”, sa inchida televizorul.

”Biserica nu-i pusa, dragii mei tineri, sa va vadeasca pacatele, sa spuna ”avem o generatie de debili, de curvari, de tineri drogati”. Cand auziti un popa ca zice din astea, stingeti televizorul ca e de la alt canal. Nicio generatie nu e mai buna decat cealalta. Toate generatiile sunt la fel. Avem propriile noastre ispite. Propriile noastre morti. Propriile noastre provocari”.

”Sa stiti ca Biserica nu este impotriva cartii, de vreme ce timp de vreo 400 de ani ea le-a tiparit pe toate. Biserica nu este impotriva cercetarii, de vreme ce sute de ani ea a creat manuale de geometrie, de geografie, de matematica, de biologie. Astazi, se uita sa se spuna unei societati intregi ca primele manuale primele caiete de lucru si nu manuale unice unde Dorbeta Turnu Severin e nu stiu unde sau pe Dunare plutesc bucati de creier din autorii manualelor si, mai grav, din comisia care le-a acreditat. Deci, acele manuale erau facute de profesori uitandu-se in ochii copiilor, nu in ochii ministrului invatamantului. Biserica va indeamna sa va descoperiti personalitatea, sa o puneti in valoare, sa o folositi, sa stati uniti”.

”Va indemn tot timpul, iesiti de pe google, puneti mana pe carte! Faceti-va biblioteci, sa lasati nepotilor. Ce o sa lasati nepotilor? Wi fi-ul? Contul de Facebook? Twitter-ul? alea ati vazut ca se sterg din cand in cand, uneori s-ar putea sa falimenteze si ei. incepeti sa va faceti carti, purtati carti in ghiozdane, ca sa va certe cand nu cititi. si nu renuntati sa fiti oameni. Omenia tine de articularea cuvintelor si de asumarea lor”.

Citeste mai mult pe adevarul

- Reclame -
Loading...

Ultimele stiri