1.1 C
Bucharest
duminică, decembrie 8, 2019
Acasă Stiri Stiri Romania "Olimpiadele Copilariei" a gasit reteta prin care combina joaca in aer liber...

„Olimpiadele Copilariei” a gasit reteta prin care combina joaca in aer liber cu educatia si obtine distractie utila!

- Reclama -

Timp de o saptamana, Parcul Sebastian a fost transformat intr-un imens loc de joaca, cu scena, statii de amplificare si microfon cu liber acces pentru toti copiii. Organizatorii au combinat ateliere educative despre acordarea primului ajutor, despre istoria romanilor, istoria cinematografiei si vizionarea filmului ”Mari actori” cu atelierele artistice, in care cei mici au invatat sa creeze propriile bijuterii si gablonturi folosind o foarfeca, cateva materiale colorate si putin lipici, ateliere in care isi pictau fetele in personaje de poveste ori isi impleteau parul in cele mai sofisticate si colorate ad-hoc codite.

Prin teatrul de improvizatie, copiii au invatat cateva trucuri pentru a iesi cu bine din orice situatie, iar patrunzand putin in arta actorului, si-au antrenat atentia, spiritul de observatie si au incercat sa-si invinga emotiile atunci cand vorbesc in public.

La ”Olimpiadele copilariei” au participat mii de copii deosebit de dornici si incantati de jocuri vechi precum ”Baba oarba”, ”Ratele si vanatorii”, sa sara sotronul si elasticul, sa faca strategii in ”tara, tara, vrem ostasi” si sa construiasca ”Podul de piatra”.

Spectacolele de teatru ventriloc ale Crinei Zvoboda ori recitalurile artistilor Corina, Alina Manole, Maria Craciun, al corului de copii ”Sunetul muzicii”, concertele Pro Consul si ale artistilor folk Andrei Paunescu, Maria Maria, Magda Puskas, Valentin Moldovan, Vanghele Gogu, Radu Valean au incantat publicul, indiferent de varsta.

Si pentru ca fiecare copil se viseaza artist, cantand, pe ascuns, in fata oglinzii, cu o perie de par sau un spray pe post de microfon si inclinandu-se respectuos la aplauze imaginare, la ”Olimpiadele Copilariei”, copiii, dar mai ales adolescentii, si-au testat propriile corzi vocale in showul de karaoke, spre amuzamentul intregului Parc Sebastian.

”Olimpiadele Copilariei” au reusit sa prefaca mijlocul verii intr-o competitie a jocului, din care toti au iesit invingatori. Copiii au invatat sa fie solidari si sa respinga agresivitatea, sub orice forma ar intalni-o in viata. Adultii au dus cu un pas mai departe vechile si frumoasele jocuri ale copilariei lor fara computere si fara telefoane inteligente, demonstrand propriilor lor copii ca se poate trai frumos si fara ele, macar pentru cateva ore pe zi, pentru a deveni mai zambitori si, in orice caz, mai imbujorati.

Evenimentul ”Olimpiadele Copilariei” a fost organizat, in perioada 13 – 19 august de Primaria Sectorului 5 prin Centrul Cultural si de Tineret ”stefan Iordache”, Asociatia Initiativa Ecologista Europeana, in parteneriat cu Romexpo, CEZ Group, Rombet si Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta.

- Reclame -
Loading...

Ultimele stiri