1.1 C
Bucharest
duminică, decembrie 8, 2019
Acasă Stiri Stiri internationale Exercitii de razboi masive in Rusia! Ordinul dat de Vladimir Putin

Exercitii de razboi masive in Rusia! Ordinul dat de Vladimir Putin

- Reclama -

Armata rusa a anuntat startul unei inspectii inopinate, de 5 zile, prin care este testata pregatirea de lupta a trupelor inaintea unuor exercitii masive derulate in Centrul și Estul Rusiei, relateaza Moscow Times. Armata rusa are programate in urmatoarele saptamani exercitiile de razboi Vostok-2018 (“Est-2018”) in regiunile centrale și estice ale federatiei. Aproape 3200 de soldati din China vor participa la exercitiile din regiunea siberiana Zabaikalsk.

Ministrul rus al Apararii, Serghei Soigu a numit exercitiile ”cea mai mare pregatire de actiune a fortelor armate ruse de la Zapad-81” referindu-se la exercitiile de razboi conduse de Uniunea Sovietica in 1981.

Ministrul a spus ca manevrele armate programate in urmatoarele zile vor avea o anvergura fara precedent, atat ca arie de operatiune cat și ca numar de forte implicate. Vor participa unitati si echipamente militare din China si Mongolia.

Districtul militar Centru al Federatiei Ruse include trupele si structurile militare din Siberia, Ural si Privoljsk, avand comandamentul general la Ekaterinburg.

Districtul militar Est acopera partea orientala a Rusiei, cuprinzand Zabaikalie si Orientul indepartat, cu statul major la Habarovsk, caruia i se subordoneaza si Flota rusa din Pacific.

Potrivit Ria Novosti, o inspectie inopinata privind pregatirea de lupta a inceput luni, la ordinul presedintelui Rusiei, Vladimir Putin, in cadrul fortelor din districtele militare Centru si Est, inclusiv in cadrul fortelor aeropurtate si al aviatiei pe distante lungi din Orientul indepartat.

Verificarea care include un complex de 16 aplicatii speciale are loc inaintea exercitiilor de amploare Vostok-2018.

Sursa: Protv

- Reclame -
Loading...

Ultimele stiri