Romanul care a devenit erou dupa atacul terorist din Londra, va fi premiat de Politia Metropolitana!

0
470

Florin Morariu, care a ajuns in atentia presei dupa atacul terorist de pe Podul din Londra, fiind supranumit „eroul cu facalet”, va fi premiat de Politia Metropolitana a Marii Britanii.

Ieseanul a declarat, luni, pentru Mediafax, ca Politia Metropolitana l-a informat ca il va premia in 21 august.

„Am primit un e-mail din partea Metropolitan Police. I-am contactat si m-au anuntat ca, pe 21 august, trebuie sa merg in Londra, la sediul lor, pentru a fi premiat. Ma bucur ca, dupa anuntul ca voi primi distinctia din partea Reginei Marii Britanii, acum am fost anuntat si de Metropolitan Police ca voi fi premiat. Desi a trecut mai bine de un an de la atentatele din Londra, ma bucur ca nu am fost uitat. Astept un semnal din partea Metropolitan Police, pentru a merge la Londra”, a declarat Florin Morariu, conform agentiei de presa.

Morariu va primi si distinctia „The Queen’s Commendation for Bravery”, pentru faptele de care a dat dovada in timpul atacului terorist din iunie 2017. Distinctia reprezinta o forma de recunoastere a unui comportament brav al militarilor si civililor, demonstrat in anumite circumstante deosebite si in numele natiunii britanice.

Florin Morariu a ajuns in atentia presei dupa atacul din noaptea de 3 spre 4 iunie 2017, cand trei persoane au intrat cu o duba in multimea de pe Podul Londrei. La acel moment, romanul lucra intr-o brutarie. intr-un filmulet, el a surprins cu telefonul mobil momentele si le-a povestit colegilor cum l-a lovit pe unul dintre teroristi. Totodata, el ii cere unui alt coleg sa aduca „un facalet” din bucatarie, ca sa se apere de atacatori.

Loading...