Statia de metrou din Piata Victoriei a fost inchisa! Zeci de mii de romani protesteaza in fata Guvernului

0
516

Metroul nu mai opreste in Piata Victoriei, dupa ce statia de aici a fost inchisa, a anuntat Metrorex, urmand sa se redeschida la solicitarea autoritatilor.

„Metrorex informeaza ca, la nivelul Directiei Generale de Management Operational din cadrul Ministerului Afacerilor Interne pentru asigurarea ordinii publice, din care fac parte toate institutiile cu atributii in asigurarea ordinii publice, s-a decis ca, astazi, 10 august a.c., incepand cu ora 20.00, statia Piata Victoriei sa fie inchisa. Inchiderea statiei presupune interzicerea accesului calatorilor in subteran si trecerea trenurilor prin aceasta statie fara oprire. Statia se va redeschide la solicitarea institutiilor abilitate.

Masura a fost luata pentru asigurarea sigurantei calatorilor, in contextul in care un flux mare de persoane tranziteaza zona Piata Victoriei”, au precizat reprezentatii METROREX, printr-un comunicat de presa.

Zeci de mii de persoane protesteaza, vineri seara, in fata Guvernului. Oamenii continua sa vina, insa sunt opriti de autoritati care au folosit chiar si tunurile de apa. Alte mii de oameni au iesit in strada, in marile orase din tara.

Majoritatea covarsitoare protesteaza pasnic, scandeaza mesaje pentru cei de la Putere si socializeaza cu conationalii din Piata. Exista insa cateva zeci care stau la garduri, in fata, inspre Guvern, care arunca diverse obiecte inspre jandarmi si acestia intervin cu gaze lacrimogene care afecteaza intreaga multime.

Loading...