1.1 C
Bucharest
duminică, decembrie 8, 2019
Acasă Stiri Stiri Romania Peste 10.000 de oameni protesteaza in Piata Victoriei! "Demisia, Demisia!”, „Diaspora e...

Peste 10.000 de oameni protesteaza in Piata Victoriei! „Demisia, Demisia!”, „Diaspora e cu noi!”, „Unitate, unitate!”, „Vrem tara inapoi”

- Reclama -

Aproximativ 10.000 de oameni din diaspora, dar si din tara, s-au strans vineri in Piata Victoriei, la mitingul anti-Guvern. Protestul nu a fost lipsit de incidente, astfel ca 36 de persoane au primit ingrijiri medicale, dupa ciocniri intre jandarmi si mai multi protestatari care au incercat sa patrunda in curtea Guvernului. Noi ciocniri intre protestatari si jandarmi au avut loc si in cursul serii. Mai multe persoane, intre care si copii si femei au primit ingrijiri medicale. Alte 40 de persoane au primit ingrijiri medicale.

In jurul orei 19.00, in Piaja Victoriei s-au adunat in jur de 10.000 de persoane. Inainte sa ajunga la Bucuresti, cei intorsi in tara au protestat in mai multe orase. Chiar de la intrarea pe teritoriul Romaniei, ei au fluturat steaguri tricolore si au afisat mesaje antiguvernamentale.

In intervalul orar 17.30-19.00 pompierii SMURD au acordat asistenta medicala unui numar de 40 de persoane. Un alt jandarm a necesitat ingrijiri medicale dupa ce a fost lovit in zona fetei, informeaza ISU Bucuresti-Ilfov.

Circa 10.000 de persoane protesteaza vineri seara in fata Guvernului, conform Agerpres. Cei prezenti scandeaza sloganuri precum „Demisia, Demisia!”, „Diaspora e cu noi!”, „Unitate, unitate!”, „Vrem tara inapoi” si flutura steaguri tricolore si ale Uniunii Europene.

Cei prezenti au tinut un moment de reculegere pentru cei cazuti la Revolutia din 1989, iar pe platforma improvizata, amplasata in mijlocul pietei, au luat cuvantul mai multi romani din Diaspora care si-au prezentat pe scurt motivele plecarii si au acuzat sistemul politic de lipsa alternativelor in tara.

Sursa: Protv

- Reclame -
Loading...

Ultimele stiri