Ministrul Apararii, mesaj despre reluarea stagiului militar obligatoriu: „In Romania e suspendat, nu anulat”

0
442

Ministrul Apararii, Mihai Fifor, nu crede ca se poate vorbi foarte curand despre reluarea stagiului militar obligatoriu in Romania, desi discutia “apare tot mai des in spatiul public.

”Va reamintesc faptul ca stagiul militar in Romania este suspendat, nu este anulat. Este o discutie care apare tot mai des in spatiul public si sunt cateva state care au in continuare serviciul militar obligatoriu, unele care l-au reintrodus, de exemplu Suedia, dupa informatiile mele, reintroduce stagiul militar obligatoriu.

Si noi am discutat de multe ori lucrul acesta, exista, n-as zice nostalgie, ci o analiza pragmatica vizavi de acest subiect. Deocamdata nu am dus in Guvern o asemenea initiativa si nici nu cred ca foarte curand vom putea discuta despre reluarea stagiului militar obligatoriu in Romania.

De aceea cautam variante alternative, asa cum este programul acesta dedicat rezervistilor militari. Nevoia este foarte mare de incadrare in Armata Romaniei”, a precizat Mihai Fifor, in conferinta de presa sustinuta cu prilejul prezentarii bilantului activitatii in primele sase luni ale anului.

Sursa: Agerpres

Loading...