Romania si mafia! Procurorii Lucian Onea si Mircea Negulescu pusi la zid de penalii care fura de zeci de ani banii publici!

0
4815

Numai in Romania se putea ca infractorii ajunsi la putere sa ajunga sa-i puna sub acuzare pe procurorii Lucian Onea si Mircea Negulescu, care au indraznit sa se ia la tranta cu structurile mafiote ce devalizeaza bugetul public de peste zece ani. Coruptia de la Ploiesti nu mai este noutate pentru nimeni, fapt pentru care prescurtarea PH a ajuns sa fie numita in limbaj popular si „patria hotilor”.

De la coruptia politica unde presedintele CJ Prahova Mircea Cosma a taiat si a spanzurat mai bine de un deceniu prin judet si pana la mafia produselor petroliere care uita sa plateasca datoriile la stat, dar achita taxe de protectie politicienilor pentru a feriti de controale, Lucian Onea si Mircea Negulescu s-au luptat cu toti. Acum, a doua generatie de politicieni din generatia lui Sebastian Ghita si copiii lui Mircea Cosma ajunsi de asemenea mari politicieni au ajuns sa scape basma curata, ba mai mult tocmai ei denunta procurorii despre modul in care au obtinut probele care ii incrimineaza.

Iata un peisaj demn de filmele cu mafia italiana in care autoritatile statului ajung sa fie vanate de o mana de infractori carora li s-a taiat accesul la banii publici si au fost chemati sa raspunda penal despre modul in care au facut averi ilicite.
Dupa ce a facut 12 denunturi impotriva lui Sebastian Ghita, deputatul Vlad Cosma, fiul lui Mircea Cosma si frate al deputatei Andreea Cosma, s-a intors la 180 de grade si sutine ca de fapt procurorii l-au fortat sa faca denunturile.

Amenintat cu moartea de Ghita
Dupa ce a formulat denunturile Vlad Cosma a cerut identitate protejata sustinind ca il omoara Ghita daca afla ca el este denuntatorul. Lucru perfect credibil daca ne gandim ca Sebastian Ghita l-a amenintat cu moartea si pe primarul Sectorului 3, Robert Negoita, iar acesta a facut plangere penala impotriva lui Ghita. Din prezentarea dosarelor rezulta ca cum Vlad Cosma a sustinut ca are probe si poate sustine denunturile. Printre acele inscrisuri se afla si citeva file care contineau mentiuni olografe facute de de insusi Sebastian Ghita despre cum ar fi trebuit impartiti banii in Republica Moldova pentru coruperea alegatorilor si castigarea alegerilor prezidentiale de catre Victor Ponta. Acele inscrisuri cu mentiunile olografe ale lui Sebastian Ghita au fost prezentate de Vlad Cosma procurorului Mircea Negulescu, in perioada in care acesta era procuror la Parchetul Curtii de Apel.

Vlad Cosma a scris denuntul si a primit identitate protejata. Apoi Mircea Negulescu a declinat dosarul la DNA Ploiesti. Ulterior dosarul a fost preluat de procurorul Lucian Onea care a pastrat identitatea protejata si care l-a intrebat pe Vlad Cosma daca are probe in sustinerea denuntului. Cosma a sustinut ca are inscrisuri si ca le are chiar de la Sebastian Ghita, dar daca le-ar depune la dosar, si-ar devoala identitatea. A doua zi, fara sa intrebe pe cineva, Vlad Cosma le-a trimis prin fax din Republica Moldova la DNA Ploiesti. Odata ce le-a primit pe fax procurorul Lucian Onea avea obligatia legala sa le depuna la dosar si sa le verifice.
Surse judiciare declara ca Lucian Onea le-a verificat facand o expertiza grafoscopica din care a rezultat ca actele sunt scrise chiar de Sebastian Ghita. Ca sa fie sigur ca actele ajung Vlad Cosma le-a trimis si prin curier din Republica Moldova direct la DNA Ploiesti.

In legatura cu actele care il incriminau pe Sebastian Ghita, transmise la dosar in 2015, Vlad Cosma a sustinut in cadrul unor emisiuni ca ar fi fost chipurile constrans sa le depuna, pentru ca ii era teama ca sora lui sa nu fie anchetata. Aici incepe balbaiala lui Vlad Cosma pentru ca la cele doua sesizari din oficiu, una la Inspectia Judiciara si alta la Parchetul de pe Langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Vlad Cosma da explicatii diferite.
Audiat la Inspectia Judiciara, Cosma a sustinut ca el a depus actele, fiind constrans. Apoi, audiat la ICCJ a declarat ca actele scrise de Sebastian Ghita i le-ar fi dat Mircea Negulescu si Lucian Onea ar fi stiut.

Sebastian Ghita asteapta sa scape de procurori pentru a putea jubila!

Marele dosar impotriva procurorilor care ii ancheteaza pe baronii de Prahova Cosma si Ghita este de fapt un proces verbal de sesizare din oficiu al procuroarei Elena Iordache care s-a sesizat urmarind emisiunile cu Vlad Cosma de la Romania TV. Culmea este ca in dosarul cu pricina se afla si o copie a anchetei Inspectiei Judiciare, aflata in subordinea Consiliului Superior al Magistraturii, care a ajuns la alta concluzie decat procuroarea care a inceput urmarirea penala.
Dupa ce a formulat acuzatiile la adresa celor doi procurori, procurorul de caz Elena Iordache concluzioneaza ca in baza acelor documente cei doi procurori, Negulescu si Onea, au cerut extradarea lui Sebastian Ghita in acel dosar. Procuroarea a interpretat total gresit. Cei doi procurori nu au cerut mandat de arestare si extradarea pentru fapta de corupere a alegatorilor fundamentate si pe acele inscrisuri.
Avand in vedere concluzia procuroarei este limpede ca singura miza a anchetei asupra celor doi procurori este salvarea lui Sebastian Ghita. Ca si in celelalte cazuri de politicieni cercetati penal care nu pot contesta dovezile singurul mod este inalturarea probelor sub pretextul ca au fost obtinute in mod ilegal. Iata ca Sebastian Ghita nu isi poate contesta propriul scris, dar incearca din rasputeri sa inlature proba sustinind ca a fost obtinuta in mod nelegal.

Loading...