Povestea impresionanta a barbatului care a donat sange timp de 62 de ani! A salvat milioane de bebelusi!

0
638

Un barbat din Australia a salvat de la moarte peste doua milioane de bebelusi cu sangele pe care l-a donat a facut acum cateva zile pentru ultima data acest lucru.

Supranumit „Omul cu bratul de aur”, sangele lui James Harrison contine un anticorp rar care impiedica boala hemolitica. Aceasta apare in special atunci cand RH-urile mamei si fetusului sunt diferite. Acum, barbatul a atins varsta maxima pana la care poate dona sange.

„Omul cu bratul de aur” a donat sange pentru ultima data saptamana trecuta. Timp de 62 de ani, James Harrison a facut acest lucru de 1.173 de ori.

James Harrison – donator de sange: „Am salvat multe vieti si multi copii au venit pe lume datorita mie, asa ca da, sunt fericit in aceasta privinta”.

Barbatul are in sange un anticorp rar care este folosit la fabricarea unui medicament vital numit anti D. Copiii au nevoie de el daca au RH diferit fata de mame si in unele cazuri chiar grupa diferita de sange. Altfel, nou-nascutii risca sa moara.

James Harrisonare acum 81 de ani s a inceput sa doneze sange in 1967, dupa ce in copilarie a suferit de o boala grava pentru tratarea careia a necesitat numeroase transfuzii. Iar dupa ce a aflat ca sangele sau este rar si poate salva vieti, a donat sange la fiecare doua saptamani.

James Harrison – donator de sange: „Am crescut populatia cu cateva milioane, cred. Nu multi oameni se pot lauda cu asta. Nu cred”, scrie Digi24.

Loading...