Record! Cea mai mare amenda primita vreodata de un sofer roman!

0
693

Amenda record pentru un sofer de TIR din Romania. Politistii din Danemarca l-au amendat cu 60,000 de euro pentru aceeasi infractiune, comisa de doua ori, doua zile la rand. Si a facut-o conducand doua camioane diferite.

Chiar si politistii danezi au fost uimiti de tupeul barbatului, a carui identitate nu au facut-o, insa, publica. Intamplarea a avut loc la inceputul lunii mai, scrie jv.dk. Mai intai, pe 2 mai, romanul, la volanul unui camion inregistrat in Romania, a fost oprit la un control de rutina la Vojens. Politistii au descoperit ca tahograful nu inregistra corespunzator timpii de odihna si de condus, informeaza Observator Tv.

Cum diferentele erau foarte mari, romanul a primit o amenda de 349.000 de coroane daneze, 47.000 de euro. Camionul a fost de asemenea imobilizat, iar carnetul suspendat temporar.

A doua zi, o alta echipa de politisti a avut surpriza sa il descopere pe roman la volanul altui camion inmatriculat in tara, la Padborg, la 50 de kilometri de locul unde fusese amendat cu o zi mai devreme. si de aceasta data oamenii legii au descoperit probleme la tahograf. L-au amendat 100.000 de coroane daneze, 13.000 de euro, i-au confiscat si al doilea camion si va fi trimis in jduecata pentru anularea permisului.

Camioanele sunt inca indisponibilizate de politia daneza, pana cand soferul va plati amenda uriasa, de 60.000 de euro.

In Danemarca, legile privind incalcarea oreleor de odihna si condus pentru soferii de camion sunt extrem de dure, considerandu-se ca un sofer care iese pe sosea obosit si incalcand regulile de odihna pune in pericol viata celorlalti participanti la trafic.

Loading...