Avertismentul care provoaca fiori! In viitorul apropiat, cancerul va afecta jumatate din omenire!

1765

In viitorul apropiat, cancerul va afecta una dintre doua persoane. In fata estimarilor sumbre, cercetatorii contraataca: au rezultate incurajatoare in gasirea tratamentului revolutionar al cancerului – imunoterapia.

”Trebuie sa invatam sa traim cu cancerul, indiferent de contributia stiintei in tratarea lui. Se estimeaza ca una din trei sau chiar una din doua persoane vor avea un tip de cancer in timpul vietii lor. Un pic inspaimantator! Dar depinde foarte mult de tipul cancerului. Daca ai «noroc», poti avea un cancer care se trateaza foarte bine – prostata, de exemplu. insa poti sa fii lovit de cancer de pancreas sau glioblastom, unde mortalitatea este aproape de 100%.

De fapt, nu cancerul ucide, ci metastazele, cancerele care sunt depistate tarziu si au timp sa metastazeze in alte organe vitale – cum ar fi la os, ficat, creier. Melanomul este foarte metastatic, de exemplu“ a explicat Gabriel Ichim, un cercetator roman care face parte din echipa de specialisti de la Cancer Research UK Beatson Institute din Glasgow (Scotia), pentru adevarul.ro.

Cercetatorul roman arata ca ultimele descoperiri in domeniul terapiei cancerului sunt incurajatoare si poarta un nume: imunoterapia.

Loading...