Cristian Topescu a murit! Celebrul comentator avea 81 de ani

0
661

Cristian topescu a murit astazi, la varsta de 81 de ani. El fusese internat de urgenta la Spitalul Elias din Bucuresti, intr-o stare de sanatate precara. Fostul comentator sportiv suferea de mai multe afectiuni cronice, printre care si diabet. Cristian Topescu are 81 de ani si a fost comentator sportiv si politician, fiind ales senator de Bucuresti, in urma alegerilor parlamentare din 30 noiembrie 2008.

Intre 1964 si 2004, Cristian Topescu a lucrat in Televiziunea Romana, indeplinind mai multe functii, de la reporter sportiv, realizator de emisiuni si comentator, la redactor sef pe sectia de sport si director general adjunct.

Duminica seara, fiica sa, Cristina topescu a scris, pe Facebook, un mesaj de sustinere pentru tatal sau. „Tatal meu lupta, este un luptator. Toata viata am auzit de la el, de cate ori aveam vreo desnadejde: viata e o lupta, deci te lupta ! si acum vreo luna de zile imi spunea el mie: nu te lasa, nu abandona! Asta ii spun si eu acum, cand ma intelege, dar nu-mi poate raspunde: ticu, lupta, nu te lasa, te iubesc mult !”, a scris Cristina topescu.

Aceasta a mai spus despre tatal sau ca a fost intotdeauna trup si suflet alaturi de tara, „atat de mult, incat acum poate si asta il costa”.

„Ma rog sa mai aiba puterea sa lupte si va multumesc din suflet celor care sunteti alaturi de noi, familia lui, de el, omul care a fost trup si suflet pentru tara asta intotdeauna. Atat de mult, incat acum poate si asta il costa. Dar daca ar putea da timpul inapoi, sunt sigura ca ar face la fel, si-ar da sufletul pentru profesia lui, pentru tara lui, pe care n-a vrut niciodata s-o paraseasca. si-a pus tot sufletul in ce-a facut, acum sufletul lui e putin obosit, dar iubirea noastra si poate si a multora dintre voi il vor ajuta sa se ridice din nou. Medicii ii resusciteaza trupul si le sunt recunoscatoare, noi, doar prin ganduri bune, am putea sa-i resuscitam sufletul. Sper inca intr-o minune, dragii mei, inca mai sper !”, a afirmat fiica jurnalistului.

Anul trecut, in luna martie, reputatul comentator a primit din partea lui Klaus Iohannis ordinul “Steaua Romaniei” “in semn de inalta apreciere pentru intreaga sa activitate, pentru daruirea si devotamentul cu care a sustinut si promovat valorile sportului national, pentru intuitia, caldura si eruditia cu care a comentat performantele sportului romanesc”.

A comentat mii de evenimente sportive. In intreaga cariera, Cristian topescu se poate lauda cu peste 5.000 de transmisiuni live, 13 editii ale Jocurilor Olimpice comentate, dar si Cupe Mondiale si Campionate Europene.

Cristian Topescu are trei copii din trei casnicii, o fata si doi baieti. Prima sotie a comentatorului a fost Rodica, femeia care i-a daruit primul copil, pe Cristina, care s-a consacrat si ea in lumea televiziunii.

Topescu a divortat de Rodica dupa 11 ani, apoi s-a casatorit cu Rosemarie, o economista din Bucuresti. Aceasta i-a facut un baiat, pe Cristi.

Cristian topescu si Rosemarie s-au despatit dupa 15 ani, iar comentatorul a luat-o de sotie pe Christel Ungar, colega sa din TVR, mai tanara cu 29 de ani de el. Aceasta i-a daruit un baiat lui Topescu, pe Felix Sebastian.

Loading...