Alerta! Alte cinci persoane au murit din cauza gripei! Numarul deceselor a ajuns la 45

1219

Alte cinci noi decese din cauza gripei au fost confirmate miercuri, numarul deceselor provocate de virusul gripal ajungand astfel la 45. Patru dintre pacienti sunt din judetele Caras-Severin si Suceava.

Conform Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), toate cele cinci persoane care au murit din cauza gripei sunt femei.

Astfel, este vorba despre o femeie in varsta de 78 de ani din judetul Suceava, care avea si alte afectiuni si in cazul careia a fost confirmat virusul gripal B, despre o femeie de 61 de ani, tot din Suceava, confirmata cu virus gripal tip A si care, de asemenea, avea si alte afectiuni, o femeie de 73 de ani din Caras-Severin, confirmata cu virus gripal tip B, care avea si ea conditii medicale preexistente si o femeie de 54 de ani, tot din Caras-Severin, confirmata cu virus gripal tip A. Tot din cauza gripei a murit si o femeie de 57 de ani din judetul Satu Mare, confirmata cu virus gripal tip B.

Niciuna dintre paciente nu era vaccinata antigripal. Numarul deceselor inregistrate in aceasta iarna din cauza gripei a ajuns la 45.

Sursa: Agerpres

Loading...