Viorica Dancila executa primul ordin a lui Dragnea! Prim ministrul a anuntat ca renunta la SPP!

0
699

Premierul Viorica Dancila a declarat ca a decis sa nu beneficieze de protectia SPP si ca „toti ministrii au aceeasi optiune”, urmand sa fie indeplinite toate formalitatile prevazute de lege.

„Pentru ca au aparut o serie de speculatii in spatiul public, as vrea sa precizez ca am transmis SPP inca de luni seara ca nu vreau sa beneficiez de protectie. Inteleg ca toti ministrii au aceeasi optiune si am comunicat deja acest lucru. Vom indeplini formalitatile legale in acest sens.

Nu am nicio problema cu ofiterii SPP, a caror munca o respect, si nici cu institutia, insa aceasta este decizia mea. Nu sunt singurul demnitar care a optat in acest sens”, a declarat Viorica Dancila, fara sa dea mai multe explicatii sau nume suplimentare.

Anuntul premierului Dancila privind renuntarea la serviciul de protectie al SPP vine dupa ce marti aparuse deja pe surse aceasta informatie, iar seful PSD, Liviu Dragnea, il acuzase pe seful SPP, Lucian Pahontu, ca incearca eliminarea sa din viata politica.

Ultima relatare legata de Pahontu a fost facuta de Dragnea luni seara, dupa investirea Guvernului Dancila.

„Este un coleg de-al nostru, Paul Stanescu – probabil ca de aia are si probleme acum sau poate ca este o simpla coincidenta – el a spus in mai multe intâlniri publice in tara, la intâlniri ale CExN, ca un bun prieten de-al lui a fost trimis de domnul Pahontu care a spus ca nu vorbeste in numele dumnealui – eu cred ca vorbea doar in numele dumnealui – si a spus ca undeva prin martie eu o sa fiu executat si ca dumnealui sa stea deoparte ca o sa fie protejat si chiar o sa ajunga presedintele partidului”, a relatat Liviu Dragnea luni seara intr-o emisiune la Antena 3.

Conform legii, premierul Romaniei si alti ministri importanti, printre care cel al Justitiei, sunt membri CSAT si de protectia lor nu se poate ocupa decat SPP. Un demnitar poate insa renunta la protectia SPP daca depune o cerere in scris si isi asuma riscurile de rigoare.

Loading...