Premierul Tudose, decizie importanta pentru toate spitalele! Orice roman are dreptul sa beneficieze! Nu e o pomana!

0
1738

Premierul Mihai Tudose a semnat contracte pentru cumpararea de echipamente medicale, necesare efectuarii de analize in spitalele de stat. Astfel, Romania va achizitiona 14 echipamente Computer Tomograf, 24 aparate de Rezonanta Magnetica (RMN) si 21 de sisteme informatice PACS (tehnologie medicala de imagistica utilizata pentru stocarea, recuperarea, prezentarea si partajarea imaginilor produse prin radiografie, scanare computer tomograf si RMN.

Tudose a declarat la Palatul Victoria ca este un pas spre normalitate si ca statul roman are obligatia sa ajute oamenii.

”Este un pas spre normalitate, nu este un eveniment extraordinar. As vrea ca aceste evenimente sa nu mai fie extraordinare. si ca orice roman care se duce la spitalul cel mai apropiat de locul unde locuieste sau i s-a intamplat un necaz, sa beneficieze de tot ceea ce are dreptul sa beneficieze, nu este o pomana!

Statul este obligat, suntem cu totii obligati, si noi, Guvernul, si dumneavoastra, reprezentantii autoritatilor publice locale, presedinte de Consiliu Judetean sau primari, sa punem la dipozitia oamenilor pe care-i reprezentam tot ceea ce inseamna protectia si ajutorul statului. si in domeniul sanatatii. Sau si incepand cu domeniul sanatatii.

Felicitari, domnule ministru. Sunt zeci de milioane de euro, e un bun inceput” – a spus premierul Tudose la ceremonia de semnare a documentelor de la Palatul Victoria, la care a participat si ministrul Sanatatii.

La randul sau, seful sanatatii din Romania, Florian Bodog, a declarat ca este o onoare pentru el sa anunte indeplinirea unei masuri care a fost promisa in programul de guvernare al PSD.

El a precizat ca toate aceste aparate vor intra efectiv in dotarea spitalelor abia peste aproximativ 2 luni de zile.

”Pentru mine este o onoare si in acelasi timp sunt emotionat pentru ca indeplinim azi una din promisiunile din programul de guvernare, o promisiune foarte importanta pentru toti romanii. Masura din programul de guvernare suna asa: un computer tomograf si un RMN pentru toate spitalele judetene din tara care nu au.

incepand cu peste 6 saptamani, am fost asigurat de catre producatori, asa este contractul, aceste spitale vor incepe sa aiba echipamente si nu vor mai fi la mana operatorilor privati. Vom avea propriile echipamente. Este vorba despre computere tomograf, este vorba de RMN si este vorba de PACS-uri, este vorba de sisteme care inmagazineaza toate aceste informatii.” – a spus Bodog.

34 de spitale din tara si din Capitala vor fi dotate cu echipamente de imagistica de tip Computer Tomograf (14), Rezonanta Magnetica Nucleara (24) si 21 de sisteme informatice PACS (tehnologie medicala de imagistica utilizata pentru stocarea, recuperarea, prezentarea si partajarea imaginilor produse prin radiografie, scanare CT, RMN) – se arata intr-un comunicat de presa al Guvernului.

Cele trei contracte in valoare de 19,8 milioane de euro, pentru achizitionarea echipamentelor medicale au fost semnate la Palatul Victoria de ministrul Sanatatii, Florian Bodog, si furnizorii de echipamente, in prezenta premierului Mihai Tudose.

La ceremonia de semnare au mai participat vicepremierul Marcel Ciolacu, presedinti de Consilii Judetene si primari, precum si managerii spitalelor dotate cu echipamentele achizitionate.

Loading...