Romanii de peste Prut au inceput aniversarea Centenarului Marii Uniri! Un tricolor lung de 100 de metri a unit malurile Prutului!

545

 

Un tricolor romanesc, cu o lungime de 100 de metri, a fost intins duminica de la un mal la altul al Prutului de-a lungul unui pod feroviar,in prezent dezafectat, care face legatura intre localitatea vasluiana Falciu si orasul Cantemir din Republica Moldova, dand start astfel seriei de manifestatii care vor celebra Centenarul Marii Uniri, relateaza Radio Chisinau.

La aceasta manifestatie au luat parte multimi de oameni de o parte si de alta a Prutului. „Romania n-a avut granita la Prut!”, „Unire”, „Unitate nationala”, „Jos hotarul de la Prut!”, „Traiasca, traiasca, traiasca si-nfloreasca Moldova, Ardealul si tara Romaneasca!” sunt cateva dintre mesajele scandate de participanti, conform InfoPrut.

„Desfasurarea tricolorului peste Prut va fi urmata de alte evenimente prin care vom atrage atentia asupra necesitatii reintregirii tarii prin unirea Romaniei cu Republica Moldova. Solicitam autoritatilor centrale si judetene refacerea podului de la Falciu atat de necesar economiei locale. Vrem sa trecem Prutul si ca sa ne comemoram ostasii cazuti la tiganca’, a declarat George Simion, presedintele „Actiunii 2012”, organizatie membra a Aliantei pentru Centenar.

Manifestantii au sarbatorit Revelionul 2018 la Casa de Cultura din Falciu, cu un spectacol de artificii in aer liber, recitaluri folclorice si o masa traditionala.

Evenimentul, organizat de Alianta pentru Centenar, care reuneste peste 130 de asociatii civice sub mesajul unionist „Basarabia e Romania”, in parteneriat cu Primaria comunei Falciu, este primul din seria de actiuni care vor marca implinirea unui secol de la Marea Unire a romanilor intre granitele unui stat national suveran, precizeaza InfoPrut.

Sursa: Agerpres

Loading...