-2 C
Bucharest
vineri, decembrie 6, 2019
Acasă Stiri Stiri Romania Primul general turc al Romaniei s-a ocupat de funeraliile regelui Mihai I!

Primul general turc al Romaniei s-a ocupat de funeraliile regelui Mihai I!

- Reclama -

Generalul Gelaledin Nezir, omul care a stat in spatele funeraliilor Regelui Mihai este actualul sef de cabinet al lui Mihai Viorel Fifor, ministru al Apararii. El s-a ocupat si de funerariile Reginei Ana.

Este primul general turc al Romaniei si a ocupat functii importante in Ministerul Afacerilor Interne, la MapN sau in Ministerul Justitiei.

„O plecaciune sau un salut ostasesc pentru generalul Gelaledin Nezir care a coordonat toate ceremoniile de ieri si toate institutiile implicate de la Casa Regala, pana la Armata, Jandarmerie, SMURD. Domnia sa s-a ocupat si de funerariile Reginei Ana si, din ce stiu, a fost solicitat expres de Casa Regala pentru cunostiintele sale de protocol. E din Constanta, a facut liceul militar la Sibiu si multa multa scoala dupa aceea, are o cariera impresionanta, desi este foarte tanar (52 de ani)”, scrie ziarista Cristina Bazavan pe contul sau de Facebook.

Gelaledin Nezir a absolvit scoala Militara de Ofiteri Activi “Nicolae Balcescu”, din Sibiu – Arma Infanterie, Facultatea de Istorie si stiinte Administrative a Universitatii Ovidius – Constanta, fiind licentiat in istorie, dar si in managementul organizatiei la Academia Fortelor Terestre din Sibiu, are un master in comunicare si relatii publice, dar si unul in combaterea criminalitatii organizate, a absolvit Colegiul National de Aparare si Colegiul National de Afaceri Interne, relateaza ZF.

Gelaledin Nezir a fost decorat de mai multe ori in cariera sa: Ordinul National “Pentru merit” in grad de Cavaler – 2004; Semnul onorific “in serviciul Patriei”, pentru ofiteri, XX ani de activitate – 2007; Semnul onorific “in serviciul Patriei”, pentru ofiteri, XV ani de activitate – 2002; Emblema de Onoare a Armatei Romaniei – 2007; Emblema de Onoare a Fortelor Terestre – 2008.

- Reclame -
Loading...

Ultimele stiri