Custodele Coroanei romane multumeste romanilor! „Datorita voua, aceste ultime zile de jale vor ramane in istorie”

0
844

 

Custodele Coroanei romane a transmis, printr-un comunicat de presa, multumiri „pentru cuvintele alese, pentru afectiunea si gandurile pline de compasiune” pe care romanii le-au aratat odata cu „trecerea la cele vesnice a tatalui meu”.

„Va multumesc pentru forta iubirii voastre si pentru atasamentul fara pereche pe care l-ati aratat regelui nostru in ultimele sale zile pe pamant. Datorita voua, aceste ultime zile de jale vor ramane in istoria contemporana”, a transmis Custodele Coroanei.

„Regele Mihai a fost un tata minunat, un model de moralitate si un stalp al istoriei contemporane a tarii noastre. Loial, drept si generos, regele a dovedit un angajament neclintit fata de Natiune si Coroana. Am fost cu totii in aceste zile in comuniune, mandri, indurerati si inaltati sufleteste. Aceleasi principii si sentimente ca ale tatalui meu vor calauzi, de acum inainte, familia regala a Romaniei”, se arata in comunicat.

Regele Mihai – care implinise 96 de ani in 25 octombrie – a incetat din viata in 5 decembrie, la resedinta sa din Elvetia.

Timo de trei zile, in Romania a fost doliu national. La funeraliile Regelui Mihai au fost prezenti, intre cei 40 de reprezentanti ai caselor regale din toata lumea, Majestatea Sa Regele Carl XIV Gustaf al Suediei, Majestatea Sa Regina Silvia a Suediei, Alteta Sa Regala Marele Duce de Luxemburg, Majestatea Sa Regele Juan Carlos I al Spaniei, Majestatea Sa Regina Sofia a Spaniei, Alteta Sa Regala Principele de Wales, Majestatea Sa Regele Simeon al II-lea al bulgarilor, Majestatea Sa Regina Anne-Marie a elenilor, Alteta Sa Regala Principesa Muna a Iordaniei, Alteta Sa Regala Principesa Astrid a Belgiei, Alteta Sa Regala Principele Lorenz al Belgiei.

Loading...