Klaus Iohannis: Problema romanilor din Marea Britanie dupa Brexit a fost bine rezolvata

0
483

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, ca problema romanilor care locuiesc in Marea Britanie a fost bine rezolvata in cadrul primei faze a negocierilor privind Brexit.

Iohhanis participa la reuniunea Consiliului European care se incheie vineri. Inaintea discutiilor de joi privind stadiul negocierilor pentru Brexit, presedintele Romaniei a declarat: „Eu cred ca se va ajunge la un acord. (…) Este un document foarte tehnic deja si un document care pe noi ne satisface fiindca, de exemplu, problema cetatenilor romani care se afla in Marea Britanie este bine rezolvata, sigur si pentru ceilalti, nu doar pentru romani, si multe alte probleme.

Problema extrem de spinoasa a banilor a fost practic negociata, mai raman detalii de negociat, dar suntem mult mult mai departe decat un gentleman’s agreement sau o intelegere de principiu, lucru care totusi ne da sperante ca pana la sfarsitul lui 2018 vom avea o intelegere clara”.

Asigurarile lui Klaus Iohannis sunt de bun augur in conditiile in care aparusera numeroase ingrijorari cu privire la modul in care cei peste 200.000 de romani din Marea Britanie vor putea continua sa traiasca legal pe insula, dupa Brexit.

Klaus Iohannis a atras atentia, insa, asupra faptului ca nu numai Brexit-ul este subiect de interes pentru Romania, la reuniunea Consiliului European. Si temele privind apararea, migratia si educatia ne privesc, a apreciat presedintele.

Loading...