Klaus Iohannis s-a intalnit cu o delegatie a Bancii Mondiale!

0
411

Presedintele Klaus Iohannis a primit, marti, la Palatul Cotroceni, o delegatie a Bancii Mondiale, condusa de vicepresedintele Regional pentru Europa si Asia Centrala, Cyril Muller, in cursul intalnirii fiind subliniata necesitatea ca politicile fiscal-bugetare sa fie unele responsabile, astfel incat cadrul fiscal-bugetar sa ofere predictibilitate si stabilitate mediului de afaceri.

Discutiile purtate in cadrul intrevederii au vizat rezultatele preliminare ale Diagnosticului Sistematic de tara pentru Romania, precum si modalitatile de consolidare a colaborarii dintre Romania si Banca Mondiala in contextul viitorului Cadru de Parteneriat pentru perioada 2018-2023, se arata intr-un comunicat al Administratiei prezidentiale.

Conform sursei citate, a fost evidentiata necesitatea deosebita a continuarii reformelor structurale pentru a fi consolidate premisele unei dezvoltari economice sustenabile. in acest sens, infrastructura de transport trebuie considerata o prioritate absoluta pe agenda investitiilor publice in infrastructura.

Agenda intalnirii a inclus si tema educatiei, prilej cu care presedintele Iohannis a accentuat importanta sistemului educational si nevoia de imbunatatire a acestuia, inclusiv prin implementarea sistemului dual, pentru a raspunde mai bine nevoilor pietei muncii, dar mai ales pentru a raspunde exigentelor viitoare ale unei economii competitive si dinamice.

De asemenea, au fost abordate si evolutiile economice recente din tara noastra, fiind subliniata necesitatea ca politicile fiscal-bugetare sa fie unele responsabile, astfel incat cadrul fiscal-bugetar sa ofere predictibilitate si stabilitate mediului de afaceri, dar sa si poata face fata unor potentiale riscuri, se arata in comunicat.

La finalul dialogului, presedintele Klaus Iohannis si vicepresedintele Cyril Muller au reafirmat importanta parteneriatului dintre Romania si Banca Mondiala in ceea ce priveste continuarea reformelor si consolidarea progreselor pe care tara noastra le-a facut in anumite domenii.

Loading...