Principesa Margareta a ales sa nu fie regina! Ce titlu va avea fiica cea mare a fostului suveran!

0
911

 

Principesa Margareta a ales sa nu foloseasca titlul de Regina. Fiica cea mare a regelui Mihai va fi Majestatea Sa Margareta, Custode al Coroanei. Acesta este un titlu pe care chiar regele Mihai i l-a oferit personal si atata timp cat coroana va fi in exil si Romania va ramane republica, ea a decis sa poarte acest titlu.

Dupa funeraliile de saptamana viitoare, Majestatea Sa Margareta va decide si cine va face parte din componenta Casei Regale, care va fi aparatul administrativ.

Printul Charles al Marii Britanii va participa la inmormanarea Regelui Mihai, sambata, 16 decembrie, la noua Catedrala Episcopala de la Curtea de Arges.

La Bucuresti va sosi si Regina Sofia a Spaniei, alaturi de Juan Carlos. Pe regina Sofia am vazut-o si in urma cu 6 ani, cand regele aniversa 90 de ani si se stie ca era verisoara preferata a regelui Mihai.

Au confirmat prezenta si Regina Anne-Marie a Greciei, dar si Principele Mostenitor Alexandru al Suediei.

De asemenea va veni la Bucuresti si principele Lorez al Belgiei, acesta este si membru in Consiliul Regal al Familiei Regale a Romaniei si a participat la toate deciziile importante care au fost luate in ultimii ani.

Se asteapta sa vina la Bucuresti si reprezentantii din Bahrein, Luxembrug si chiar un membru al familiei imperiale din Japonia.

Principesa Margareta a afirmat, luni, in alocutiunea rostita la sedinta solemna a Parlamentului, ca va continua sa serveasca interesele fundamentale ale Romaniei, cu aceleasi valori si principii ca ale tatalui sau, iar coroana va continua sa faca tot ce este posibil, alaturi de institutiile fundamentale ale statului, pentru progresul tarii, in cadrul UE si al NATO.

Loading...