-2 C
Bucharest
vineri, decembrie 6, 2019
Acasă Stiri Stiri internationale Avertismentul unui fost comandant american provoaca fiori la Casa Alba! Statele Unite...

Avertismentul unui fost comandant american provoaca fiori la Casa Alba! Statele Unite ar pierde un razboi cu Coreea de Nord

- Reclama -

 

Trupele armate ale Statelor Unite sunt depasite numeric de fortele nord coreene, spune un fost comandant american.

Armata americana s-ar trezi depasita numeric si slab dotata daca ar izbucni un razboi cu Coreea de Nord, arata Jan-Marc Jouas intr-o scrisoare adresata membrilor Congresului american si care a ajuns in mainile presei. Conform liderului nord-coreean, aproape 5 milioane de oameni s-au oferit voluntari in Armata.

De asemenea, Jouas, care a participat la dezvoltarea unor planuri pentru a combate potentiale atacuri ale Coreei de Nord asupra Coreei de Sud, avertizeaza ca in ciuda avantajului tehnologic al Americii, numarul mare de trupe nord coreene, alaturi de artileria de rachete si lansatoare, ar duce la pagube enorme, scrie The Independent.

Presedintele SUA Donald Trump a emis un avertisment serios catre liderul nord-coreean Kim Jong-un, intr-un discurs rosit saptamana trecuta in Parlamentul Coreei de Sud, spunandu-i sa nu puna la incercare si sa nu subestimeze SUA, transmite BBC.

“Nu ne subestimati! Nu ne puneti la incercare!”, a avertizat el.

Trump i s-a mai adresat liderului de la Phenian, spunandu-i ca “armele pe care le detine nu il fac sa fie mai in siguranta, ci pun regimul sau intr-un mare pericol”, arata stirileprotv.

Donald Trump si-a inceput discursul in fata parlamentarilor sud-coreeni laudand progresele facute de Coreea de Sud de la razboiul intercoreean, in contrast cu Nordul, situatie pe care a definit-o drept “un experiment tragic din laboratorul istoriei”. Presedintele SUA a avertizat Coreea de Nord ca, daca in trecut a interpretat atitudinea retinuta a SUA drept o dovada de slabiciune, acum este o alta administratie si i-a cerut liderului de la Phenian sa renunte la programul nuclear.

“Coreea de Nord nu este paradisul pe care bunicul dumneavoastra si l-a imaginat. Este un iad, pe care nimeni nu il merita”, a spus Trump, referindu-se la Kim Il-sung, fondatorul Coreei de Nord si bunicul actualului lider de la Phenian.

De asemenea, presedintele SUA a facut un apel la toate statele, in special la China si la Rusia, sa exercite presiuni asupra Phenianului pentru a renunta la armele nucleare.

“Lumea nu poate tolera pericolul reprezentat de un regim corupt care o ameninta cu distrugerea nucleara. Toate statele responsabile trebuie sa-si uneasca fortele pentru a izola regimul brutal al Coreei de Nord, refuzandu-i orice forma de sprijin”, a declarat el.

- Reclame -
Loading...

Ultimele stiri