Klaus Iohannis condamna atentatul sangeros de la New York! „Romania este deplin solidara cu SUA”

0
680

Romania condamna ferm atacul terorist din SUA, soldat cu moartea a opt persoane si cu ranirea altor 11, si este deplin solidara cu Statele Unite, a declarat, miercuri dimineata, presedintele Klaus Iohannis.

“Romania este deplin solidara cu Statele Unite, partenerul nostru strategic, in aceste momente grele, si isi reafirma hotararea de a continua sa actioneze alaturi de acesta, cu toate mijloacele disponibile, pentru combaterea terorismului, care nu poate fi prin nimic justificat”, a afirmat presedintele Klaus Iohannis, in deschiderea Conferintei femeilor francofone.

El a mai spus ca Romania condamna ferm acest atac terorist si a transmis condoleante familiilor victimelor.

Opt oameni au fost ucisi si alti 11 au fost raniti, marti seara, dupa ce soferul unui camion a intrat pe o pista de biciclete din Manhattan. Dupa ce a intrat in multime si apoi a lovit un alt vehicul, suspectul a fost impuscat de politie. inainte de a fi impuscat, el a facut o declaratie care a condus politia la concluzia ca incidentul este unul terorist, iar ulterior anchetatorii au gasit in camion un bilet in care barbatul afirma ca a actionat in numele ISIS.

Atacatorul, in varsta de 29 de ani, era casatorit, avea doi copii, lucra pentru Uber si locuia in prezent in New Jersey, scrie The Guardian.

Loading...