-2 C
Bucharest
vineri, decembrie 6, 2019
Acasă Stiri Stiri Romania Printesa Marina Sturdza a murit! Era descendenta uneia dintre cele mai vechi...

Printesa Marina Sturdza a murit! Era descendenta uneia dintre cele mai vechi familii romanesti!

- Reclama -

Printesa Marina Sturdza, descendenta a unei dintre cele mai vechi familii romanesti (pana la cca. 1540) a incetat din viata duminica, 22 octombrie, la New York. A murit la varsta de 65 de ani, dupa ce si-a dedicat intreaga viata actelor de caritate.

Anuntul decesului Marinei Sturdza a fost facut de jurnalista Marilena Rotaru, pe contul sau de Facebook. Marina Sturdza a fost jurnalista, vicepresedinte al casei de moda Oscar de la Renta, director UNICEF si si-a dedicat o buna parte din activitatea profesionala actelor de caritate, precizeaza Adevarul.ro.

„Noi suntem, pana la urma, cei care au fost stersi din cartile de istorie. Eu, insa, am fost atat de bine primita de generatiile tinere, cu atata delicatete si cu atata generozitate, incat cred ca exista speranta. Nu sunt genul care sa faca precizari cu privire la titlurile nobiliare, am vorbit rar despre acest lucru de-a lungul timpului. in primii ani de viata nici macar nu l-am mentionat vreodata. Cine stie, stie, iar cine nu, poate ca nici nu trebuie sa stie”, spunea Marina Sturdza, in timpul vietii.

Ea s-a nascut pe 1 aprilie 1952, in Romania, dar de la varsta de trei ani, a fost nevoita sa traiasca in exil, in Canada, din cauza represaliilor regimului comunist. Peste ocean, ea a devenit jurnalista, iar mai tarziu, a mers la Geneva, unde a lucrat la UNICEF.

S-a intors in Romania dupa 1990, dar activitatea sa profesionala s-a extins si in Republica Moldova, unde a contribuit la deschiderea Hospice „Angelus”, primul centru de ingrijire paliativa pentru pacienti cu boli aflate in stadii terminale.

- Reclame -
Loading...

Ultimele stiri