10.9 C
Bucharest
duminică, decembrie 15, 2019
Acasă Stiri Stiri Romania Igor Dodon cere Romaniei sa uite de Unire! Noi nu avem ambitii...

Igor Dodon cere Romaniei sa uite de Unire! Noi nu avem ambitii teritoriale, chiar daca multi din dreapta Prutului sunt pe pamanturi moldovenesti!

- Reclama -

Presedintele moldovean, Igor Dodon, a cerut Romaniei sa renunte la ideea unirii cu Republica Moldova. Acesta sustine ca multe proiecte unioniste sunt finantate de politicieni din Romania si de conducerea tarii. A mai afirmat si ca tara sa nu are ambitii teritoriale in Romania, chiar daca foarte multi din dreapta Prutului sunt pe pamanturi moldovenesti.

Intr-un interviu acordat TVR Cluj, Dodon a aratat ca un prim pas ca Romania sa arate ca renunta la ideea unirii cu Republica Moldova ar fi semnarea tratatului de frontiera. Presedintele moldovean considera ca nesemnarea acestui acord inseamna ca Romania nu recunoaste statalitatea si suveranitatea Republicii Moldova, arata Adevarul.

„De ce inca nu este semnat acordul de frontiera cu Romania? Inseamna ca Romania nu recunoaste statalitatea Republicii Moldova, (…) voi nu recunoasteti frontiera pe Prut. Inseamna asta o ambitie asupra unui teritoriu? Asupra unui stat care este suveran si independent”, a spus Igor Dodon.

Potrivit acestuia, la Chisinau sunt finantate diferite proiecte unioniste „si sunt sustinute direct de politicieni si conducerea de varf a Romaniei”. Presedintele a punctat ca autoritatile de la Chisinau nu incearca sa faca acelasi lucru si in Romania, chiar daca ar avea motive.

„Noi doar nu facem acest lucru in Romania. Noi doar nu avem ambitii teritoriale in ceea ce tine de Romania. Foarte multi din dreapta Prutului sunt pe pamanturi moldovenesti, se considera moldoveni. Noi doar nu finantam organizatii obstesti si miscari separatiste in Moldova de peste Prut. De ce faceti acest lucru in Republica Moldova?”, a intrebat retoric Igor Dodon.

- Reclame -
Loading...

Ultimele stiri