10.9 C
Bucharest
duminică, decembrie 15, 2019
Acasă Stiri Politic Guvernul vrea sa ii oblige prin lege pe angajatorii din mediul privat...

Guvernul vrea sa ii oblige prin lege pe angajatorii din mediul privat sa nu scada salariile brute!

- Reclama -

 

Ministrul Finantelor a declarat, marti, la Parlament, ca Guvernul va da o lege prin care angajatorul din mediul privat va fi obligat sa mentina nivelul salariului brut, ca urmare a transferului asigurarilor din sarcina angajatorului in cea a angajatului.

„Va fi o lege prin care aceste contributii vor fi transferate angajatului, iar angajatorul va trebui sa pastreze un anumit nivel al salariului brut. (…) Am facut mentiunea ca si astazi angajatorul din mediul privat poate decide sa modifice contractul de munca si sa diminueze sau sa creasca, dupa propria negociere cu angajatul aceasta valoare salariala. Totodata, am facut mentiunea ca dupa ce se va realiza aceasta masura legislativa va fi introdusa si o masura tranzitorie care va obliga, practic, angajatorul, chiar si cel din mediul privat, sa mentina un anumit nivel al salariului brut”, a declarat ministrul Finantelor.

Referitor la modalitatea obligarii ca o firma privata sa mentina nivelul brut al salariului, Ionut Misa a precizat ca va fi o dispozitie legislativa prin care se va stabili ce va include salariul brut.

„Vreau sa fac mentiunea foarte clara ca nu ii va creste costul cu forta de munca absolut deloc. Deci pentru toti angajatorii, atat din sectorul privat, cat si din cel de stat, sarcina fiscala, practic costul pe care el il are cu un angajat in relatia cu statul, va fi exact aceeasi. Va fi o decizie a lui ulterioara daca, asa cum am mai spus, poate sa renegocieze contractul si sa decida sa dea mai putin sau mai mult. Angajatorul nu va plati niciun leu in plus pentru un angajat”, a explicat ministrul Finantelor.

- Reclame -
Loading...

Ultimele stiri