10.9 C
Bucharest
duminică, decembrie 15, 2019
Acasă Stiri Stiri Romania Andrei Ionita, geniul muzicii clasice a ajuns pe scena Festivalului Enescu! La...

Andrei Ionita, geniul muzicii clasice a ajuns pe scena Festivalului Enescu! La doar 21 de ani, a cucerit marile scene ale lumii!

- Reclama -

 

Un violoncelist roman, in varsta de doar 21 de ani, a cucerit marile scene ale lumii. Castigator al concursului Ceaikovski, o competitie importanta, Andrei Ionita este considerat un geniu al muzicii. Este stabilit de cativa ani la Berlin, acolo unde studiaza, dar zilele acestea, Andrei a ajuns in Romania pentru un recital de exceptie la Festivalul George Enescu.

Andrei Ionita este un tanar pentru care muzica a devenit un stil de viata inca din copilarie. Nu a avut-o alaturi decat pe mama sa. Tatal a murit atunci cand Andrei avea doar un an.

„La varsta de 5-6 ani am inceput studiul pianului, ca 3 ani mai tarziu sa ma indrept catre violoncel, la sugestia profesoarei mele. Dupa parerea dumneai, aveam un auz muzical foarte bine dezvoltat. Pentru violoncel oricum ai nevoie de maini putin mai bine dezvoltate”, spune Andrei.

La cei 21 de ani, tanarul este o comoara a Romaniei. A reusit sa cucereasca Rusia, la faimosul concurs Ceaikovski, de unde s-a intors cu medalia de aur. De atunci, viata lui s-a schimbat.

„Mi-a adus foarte foarte multe invitatii si mi-a deschis foarte multe usi. Atunci cand ajungi la un anumit nivel si incerci sa abordezi muzica la nivelul acela suprem, nimic nu mai este usor. Poate chiar si cea mai simpla melodie ti se pare grea”, marturiseste Andrei Ionita.

Tanarul violoncelist a ajuns sa urce pe marile scene ale lumii. La New York, Munchen sau Viena, acolo unde a cantat alaturi de marii artisti ai muzicii clasice. De cativa ani, s-a stabilit la Berlin acolo unde studiaza intens.

insa revine, de fiecare data, cu placere in tara sa natala. De aceasta data, a avut o reprezentatie impresionanta in cadrul Festivalului George Enescu.

„Romania este si va ramane intotdeauna tara mea de suflet, mai ales Bucurestiul de care ma indragostesc de fiecare data”, mai spune Andrei.

Sursa: A1

- Reclame -
Loading...

Ultimele stiri