10.9 C
Bucharest
duminică, decembrie 15, 2019
Acasă Stiri Stiri Romania Incep Zilele Bucurestiului cu maraton de concerte, show-uri 3D si teatru! Vezi...

Incep Zilele Bucurestiului cu maraton de concerte, show-uri 3D si teatru! Vezi programul complet!

- Reclama -

Va fi un weekend plin pentru bucuresteni, fiind anuntate o serie de concerte, expozitii, spectacole de teatru si nu numai. Zilele Bucurestiului – anul acesta celebrandu-se 558 de ani de la prima atestare istorica a Capitalei – incep cu un concert sustinut de Angela Gheorghiu, vineri, in Piata Constitutiei.

Incepand cu ora 20.30, artista va canta alaturi de Filarmonica George Enescu si de tenorul Teodor Ilincai. Dirijor este maestrul newyorkez Eugene Kohn, cu care Angela Gheorghiu concerteaza inca de la inceputul carierei sale.

Accesul se va face incepand cu ora 18:30, la portile din Bulevardul Libertatii. Intrarea este gratuita, accesul in zona special amenajata cu locuri urmand sa se faca in limita numarului de 10.000 de scaune disponibile, se arata intr-un comunicat.

Spectatorii sunt rugati sa aiba la ei un act de identitate, iar cei cu varsta cuprinsa intre 7 si 14 ani trebuie sa fie insotiti si sa aiba, de asemenea, un document: carnet de elev, pasaport sau orice document cu poza. Accesul minorilor sub 7 ani este strict interzis.

Sambata, da tonul la distractie, in Piata Constitutiei, incepand cu ora 17:30, DJ-ul roman Paul Damixie, cunoscut la nivel international pentru remixul piesei „Hello” a cantaretei britanice Adele.

De la 19:30, pe scena va urca Moonlight Breakfast. Va fi un show complex, un mix de Soul, Electro, Beat, Nu-Jazz si Swing, din cadrul caruia nu vor lipsi proiectiile 3D, cu elemente vizuale abstracte si fragmente video.

De la 21:00, celebra orchestra americana Pink Martini, alaturi de solista Storm Large, vor sustine un concert. Se asteapta sa fie interpretate piese in franceza, portugheza, turca, romana, araba, engleza.

Tot sambata si tot in Piata Constitutiei, se organizeaza, pentru al patrulea an consecutiv, concursul international de 3D video mapping – iMapp Bucharest.

iMapp Bucharest este unul dintre cele mai mari spectacole multimedia de 3D video mapping din lume. Vor participa sase echipe de artisti, finalistii in urma unui Open Call lansat public in luna iunie a acestui an: MotionLab – Romania, mammasONica – Italia, EPER – Ungaria, Gong Zhen – China, Flightgraf – Japonia si Ouchhh Studio – Turcia.

Artistii vor prezenta in competitia finala, incepand cu ora 22:30, spectacole dinamice, care vor anima elementele arhitectonice ale Casei Poporului, timp de 4 minute si 30 de secunde, in concordanta cu tema editiei – „Above and Beyond”.

Castigatorul competitiei va fi desemnat de un juriu de prestigiu, format din personalitati marcante ale industriei audiovizuale internationale.

Evenimentul are o si componenta interactiva, publicul avand posibilitatea de a-si alege favoritul in seara evenimentului, incepand cu prima proiectie, printr-un SMS la numarul 1828 cu tarif normal. Astfel, echipa care va aduna cele mai multe voturi prin SMS va fi desemnata castigatoarea Premiului Publicului.

Unul dintre votanti are sansa de a castiga prin tragere la sorti o excursie in capitala tarii echipei victorioase.

Duminica, incepand cu ora 18:00, vor fi o serie de concerte in Piata Constitutiei. Vor urca pe scena, in cele cinci ore de muzica, Irina Rimes, The Motans, Vunk (19:20), Voltaj (20:10).

De la 21:00 va canta trupa Holograf, iar de la 21:50 Delia & Band. Toate concertele sunt gratuite.

Simultan, in Cismigiu, sunt asteptati copiii si parintii la Kids City. De vineri (ora 17:00) pana duminica (22:00), vor fi ateliere de creatie, jonglerii, spectacole de magie, muzica, dans, piese de teatru, stand-up comedy, Gasca Zurli si multi alti artisti.

In zona Foisor, zilnic, vor avea loc spectacole de magie oferite de animatori, muzica si dans alaturi de micii artisti de la Palatul National al Copiilor.

In fiecare zi, pe scena vor urca si artisti consacrati: Gasca Zurli, Andra Gogan (vocea Sofiei), Alina Sorescu si „Picii lu’ Soreasca”, Daniela Nane, Nea Alecu si multi altii.

- Reclame -
Loading...

Ultimele stiri