10.9 C
Bucharest
duminică, decembrie 15, 2019
Acasă Stiri Stiri Romania Trei militari romani au fost raniti in Afganistan! Unul dintre ei este...

Trei militari romani au fost raniti in Afganistan! Unul dintre ei este in stare grava!

- Reclama -

 

Trei militari din Batalionul 280 Infanterie Protectia Fortei din Focsani au fost raniti vineri, in Afganistan, in timpul unei misiuni in zona de responsabilitate.

Ei au primit primul ajutor la fata locului, dupa care au fost evacuati la cel mai apropiat spital militar, anunta Ministerul Apararii Nationale (MApN), care prezcizeaza ca doi dintre ei sunt in stare stabila, iar al treilea este grav ranit.

Incidentul a avut loc in jurul orei 10.00, ora Romaniei, in timpul unei misiuni in zona de responsabilitate. Militarii se aflau intr-un convoi de patru autovehicule MRAP (Mine-Resistant Ambush Protected), in regiunea Kandahar, cand un autovehicul capcana (VBIED – Vehicle-Borne Improvised Explosive Device) a intrat in blindatul lor.

Potrivit MApN, militarilor li s-a acordat primul ajutor la fata locului, dupa care au fost evacuati la cel mai apropiat spital militar. Doi sunt in stare stabila, al treilea fiind grav ranit.

Militarii din Batalionul 280 Infanterie Protectia Fortei din Focsani se afla in teatrul de operatii din Afganistan din luna august.

in anul 2017, Armata Romaniei participa la misiunea NATO Resolute Support din Afganistan cu peste 620 de militari, alti aproximativ 300 fiind desfasurati in operatii sub comanda/mandat NATO, UE, ONU si OSCE in alte regiuni.

in timpul misiunilor externe, 28 de militari si-au pierdut viata si alti peste 180 au fost raniti.

Sursa: News.ro

- Reclame -
Loading...

Ultimele stiri