10.9 C
Bucharest
duminică, decembrie 15, 2019
Acasă Stiri Politic Premierul Mihai Tudose anunta ca Pilonul II de pensii va deveni optional!

Premierul Mihai Tudose anunta ca Pilonul II de pensii va deveni optional!

- Reclama -

Guvernul vrea ca de la anul romanii sa decida singuri daca vor sau nu ca pensia lor sa fie administrata si de fonduri private, nu sa plateasca doar la stat contributii.

Astfel, Pilonul II de pensii va deveni optional, a anuntat premierul Mihai Tudose. „Ca sa va spun in premiera, cred ca solutia spre care ne ducem este sa anuntam populatia, in functie de nivelul de salarizare, unde e mai bine sa isi puna banii. La pilonul I, la pilonul II… Toti la pilonul I…

Nu desfiinteaza nimeni Pilonul II, nu il asasineaza nimeni, nu il chinuie, nu il schingium, dar va fi optional”, a declarat premierul.

Practic, ne vom face singuri calculele, pentru a sti ce ne avantajeaza. „Romanul va avea un tablou in fata. Eu, cu contributia mea, atat obtin pe punctul de pensie, dincolo atat obtin ca randament”, a declarat Mihai Tudose.

Afirmatia sefului Executivului a venit in contextul scandalului iscat in jurul Pilonului II de pensii private. Intentia Executivului de a diminua de la 5,1% la 2,5% contributia virata de stat la fondurile de pensii private obligatorii (Pilonul II) a starnit critici extrem de dure. Aceasta masura ar fi afectat dramatic dinamica sumelor acumulate in cele aproape 7 milioane de conturi individuale ale participantilor la acest sistem.

- Reclame -
Loading...

Ultimele stiri