10.9 C
Bucharest
duminică, decembrie 15, 2019
Acasă Stiri Stiri Romania Klaus Iohannis a convocat CSAT! Care este agenda!

Klaus Iohannis a convocat CSAT! Care este agenda!

- Reclama -

Presedintele Klaus Iohannis a convocat, joi, de la ora 11.00, o sedinta a CSAT pe tema participarii Armatei la o misiune NATO cu capabilitati navale, dar si a strategiei nationala de prevenire a proliferarii armelor de distrugere in masa, a anuntat purtatorul de cuvant al presedintelui, Madalina Dobrovolschi.

Intrebata cum comenteaza situatia de la MApN, purtatorul de cuvant al Administratiei Prezidentiale a declarat ca seful statului a fost informat in permanenta in legatura cu problemele de la Ministerul Apararii.

„Presedintele Romaniei a fost informat in permanenta in legatura cu situatia din MApN, a avut un dialog, de asemenea, cu premierul, a cerut solutionarea problemelor situatiei din MApN, lucru care s-a intamplat si lucrurile sunt cele pe care le stiti — premierul a primit demisia din partea ministrului, iar presedintele a fost de acord cu pozitia premierului”, a precizat purtatorul de cuvant.

Ministrul Apararii Adrian tutuianu a demisionat, marti, dupa ce Biroul de presa al MApN a anuntat ca in luna septembrie vor exista intarzieri la plata drepturilor salariale pentru militari. Tutuianu a precizat ca premierul Mihai Tudose i-a reprosat ca a gresit in comunicarea cu el, pentru ca nu l-a informat cu privire la situatia de la MApN, dar si in comunicarea cu presa.

„Mi-am depus demisia pentru lipsa de comunicare. Am recunoscut in fata premierului ca am gresit fata de el ca nu i-am comunicat si nu am comunicat cu presa din lipsa din timp. I-am spus ca imi asum greseala. Mi-a spus ca aceasta decizie o ia el. Am lasat demisia pe masa”, a anuntat ministrul Adrian tutuianu, dupa o intalnire cu primul ministru Tudose.

Ulterior, premierul Mihai Tudose a anuntat ca a acceptat demisia lui Adrian tutuianu si ca a propus ca interimatul la MApN sa fie asigurat de catre vicepremierul Marcel Ciolacu, urmand sa aiba loc consultari in PSD si in coalitie pentru nominalizarea pentru postul de ministru al Apararii.

Reprezentantii Ministerului Apararii Nationale au anuntat, marti, ca drepturile salariale ale angajatilor pe luna august se vor plati esalonat in luna septembrie, pe motiv ca nu s-a efectuat rectificarea bugetara pe 2017.

„in scopul abordarii prudentiale a executiei bugetare, in conditiile in care pana la aceasta data nu a fost efectuata rectificarea bugetara pe anul 2017 si necesitatea respectarii prevederilor art. 18 din Legea responsabilitatii fiscal-bugetare nr 69/2010, Directia financiar-contabila din M.Ap.N. a anuntat ca, in data de 15 septembrie, vor fi platite sumele aferente soldelor/salariilor nete, fara contributiile individuale si impozit, se arata intr-un comunicat al MApN.

Potrivit sursei citate, intre 21 si 25 septembrie vor fi platite contributiile angajatorului si ale angajatului, dar si impozitul pe venit. Dupa rectificarea bugetara, in jurul datei de 25 septembrie, se vor plati si restul drepturilor aferente aferente cheltuielilor de personal, insemnand chirii, norma de hrana.

Purtatorul de cuvant a mai anuntat ca presedintele Klaus Iohannis va participa, in perioada 18-23 septembrie, la New York, la cea de-a 72-a reuniune a Adunarii Generale a ONU, a anuntat joi purtatorul de cuvant al sefului statului, Madalina Dobrovolschi.

Este a doua participare a presedintelui la acest eveniment, dupa vizita din 2015. in 2016, Romania a fost reprezentanta la Adunarea Generala a ONU de premierul de atunci, Dacian Ciolos.

„Presedintele va particpa la Adunarea Generala ONU de la New York. Este vorba despre sesiunea cu numarul 72. Sunt, evident, o serie de actiuni si de intalniri importante care se afla in agenda presedintelui, tocmai de aceea la momentul potrivit veti primi un program detaliat, complex”, a anuntat Dobrovolschi.

Reuniunea din 2017 are tema „Concentrandu-ne pe Oameni: Eforturi pentru Pace si a Viata Decenta pentru toti pe o Planeta Sustenabila”.

- Reclame -
Loading...

Ultimele stiri