10.9 C
Bucharest
duminică, decembrie 15, 2019
Acasă Stiri Politic Klaus Iohannis a semnat decretul privind revocarea lui Tutuianu! Cine asigura interimatul...

Klaus Iohannis a semnat decretul privind revocarea lui Tutuianu! Cine asigura interimatul la Ministerul Apararii!

- Reclama -

Presedintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretul de revocare din functie a ministrului Apararii, Adrian Tutuianu, precum si cel prin care vicepremierul Marcel Ciolacu preia interimar portofoliul.

Ministrul Apararii Adrian tutuianu a declarat, marti, dupa o intalnire cu prim-ministrul Mihai Tudose pe tema salariilor militarilor, ca si-a lasat demisia pe masa acestuia. Ulterior, premierul Mihai Tudose a anuntat ca a acceptat demisia lui Adrian tutuianu si ca a propus ca interimatul la MApN sa fie asigurat de catre vicepremierul Marcel Ciolacu, urmand sa aiba loc consultari in PSD si in coalitie pentru nominalizarea pentru postul de ministru al Apararii.

Surse oficiale au declarat ca presedintele Klaus Iohannis a discutat cu premierul Mihai Tudose despre situatia de la MApN. Premierul a precizat, marti, intr-o interventie telefonica la Antena 3, ca Ministerul de Finante a spus ca alocatia de hrana pentru militari nu ar trebui platita in prima jumatate a lunii, ci la final, iar unii au inteles altceva.

Premierul a subliniat ca ”nu este o criza”, iar ”in cateva ore o sa fie alt ministru”, respectiv Marcel Ciolacu pentru asigurarea interimatului.

in privinta nominalizarii pentru functia de ministru al Apararii, Mihai Tudose a declarat: ”intai ne consultam in partid, stabilim o propunere. E decizie politica, ne intalnim in partid, in alianta si apoi vom face o propunere”.

seful Executivului a subliniat ca ”sunt bani pentru salarii”.

”Cineva de acolo (MApN – n.r.) a avut imaginatie”, a sustinut Tudose, spunand ca tutuianu a demisionat pentru ca ”era la el in curte”.

intrebat cand va fi un nou ministru al Apararii, premierul a raspuns: ”Ministru al Apararii cu juramant la Palatul Cotroceni, in maximum 45 de zile. Poate intr-o saptamana”.

”Sunt bani in toate ministerele, vom avea rectificare pozitiva intr-o saptamana”, a mai declarat premierul.

Reprezentantii Ministerului Apararii Nationale (MApN) au anuntat, marti, ca salariile angajatilor se vor plati esalonat in aceasta luna, avand in vedere ca nu s-a facut rectificarea bugetara. Soldele si salariile nete, fara contributii si impozit, vor fi achitate in data de 15 septembrie, iar banii de chirii, norma de hrana si alte drepturi salariale vor fi acordati ”in jurul datei de 25 septembrie, dupa rectificarea bugetara”.

Potrivit unui comunicat de presa transmis, marti, de reprezentantii MApN, drepturile salariale ale angajatilor vor fi platite esalonat in aceasta luna.

Astfel, ”in scopul abordarii prudentiale a executiei bugetare, in conditiile in care pana la aceasta data nu a fost efectuata rectificarea bugetara pe anul 2017”, Directia financiar-contabila a decis ca, in data de 15 septembrie, vor fi platite sumele aferente soldelor si salariilor nete, fara contributiile individuale si impozit. La aceeasi data vor fi achitate diurnele in valuta cuvenite personalului aflat in misiuni externe.

intre 21 si 25 septembrie vor fi platite contributiile angajatorului si ale angajatului, dar si impozitul pe venit.

Celelalte drepturi salariale – norma de hrana, chirii etc – vor fi platite ”in jurul datei de 25 septembrie, dupa rectificarea bugetara”.

Sursa: News.ro.

- Reclame -
Loading...

Ultimele stiri