-0.4 C
București
joi, ianuarie 23, 2020
Acasă Stiri Stiri internationale Ce se intampla cu muncitorii romani din Marea Britanie dupa iesirea din...

Ce se intampla cu muncitorii romani din Marea Britanie dupa iesirea din Uniunea Europeana!

- Reclama -

Marea Britanie vrea sa puna capat liberei circulatii a muncitorilor dupa ce iese din Uniunea Europeana si sa limiteze imigratia europenilor slab calificati.

Precizarile sunt intr-un document de lucru al Guvernului britanic publicat de ziarul britanic The Guardian, scrie AFP.

”Pentru a fi considerata un atu pentru intreaga tara, imigratia nu ar trebui sa fie numai in beneficiul migrantilor, ci sa fie profitabila din punct de vedere financiar actualilor locuitori”, scrie in acest document de 82 de pagini redactat in august de Ministerul britanic de Interne.

Potrivit cotidianului britanic, ministerul propune in acest text masuri menite sa reduca sosirea migrantilor europeni slab calificati dupa Brexit, hotarat prin vot in 2016 in urma unei campanii marcate de problema reducerii imigratiei.

Acestia din urma ar urma sa primeasca un permis de sejur doar pe o durata maxima de doi ani, iar cei inalt calificati de trei pana la cinci ani.

Ar urma sa fie ”preferati pe piata muncii muncitorii rezidenti” sau sa li se restranga europenilor posibilitatea de a cauta locuri de munca in Regatul Unit, potrivit cotidianului.

intre alte propuneri – care ar urma sa intre in vigoare dupa o perioada de tranzitie de cel putin doi ani – se mai afla introducerea treptata a unui nou sistem de migratie care sa limiteze drastic dreptul cetatenilor europeni la reintregirea familiei si obligarea la prezentarea la intrarea in tara a unui pasaport in locul cartii de identitate.

in document se subliniaza totodata ca propunerile pe care le contine este necesar sa fie aprobate de intregul Guvern si ca ele sun ”supuse negocierii cu UE”.

”Noi nu comentam cu privire la documente de lucru care au fost divulgate” in presa, a reactionat un purtator de cuvant al Guvernului britanic, contactat de AFP.

”Vom prezenta in aceasta toamna propuneri referitoare la un nou sistem al migratiei care sa permita sa se reia controlul la frontierele britanice”, a adaugat el.

Problema statutului celor 3,2 milioane de cetateni europeni care traiesc in regat si a milionului de britanici instalati in intreaga Uniune se afla in centrul negocierilor cu privire la divortul dintre Londra si Bruxelles.

in iunie, premierul Theresa May a prezentat un proiect in vederea solutionarii statutului de dupa Brexit al europenilor instalati in Marea Britanie.

Ea a promis atunci ca nimeni nu va fi expulzat din tara imediat ce este pronuntat divortul intre regat si Uniune – prevazut in martie 2019 – si ca Londra le va oferi cetatenilor europeni posibilitatea sa-si regleze statutul cu scopul de a putea ramane in Regatul Unit.

Sursa: News.ro

- Reclame -
Loading...

Ultimele stiri